07 april 2023
Helmond Sport 1-2 MVV Maastricht
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verliest onnodig van MVV

Helmond Sport heeft vanavond geen vervolg kunnen geven aan een serie van zeven thuiswedstrijden zonder nederlaag. Het bijzonder povere MVV kreeg de zege in de schoot geworpen, mede door een onnodige rode kaart voor Gabriël Çulhacı.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd stilgestaan bij het vorige week overleden bestuurslid Pieter-Paul Saassen. In het GS Staalwerken Stadion was sprake van absolute stilte, ook in het gastenvak. Jammer genoeg lieten de MVV-supporters zich een kwartier later van een minder goede kant zien. Ondanks alle waarschuwingen van KNVB-zijde werd er vuurwerk op het veld gegooid, scheidsrechter Hensgrens kon niet anders beslissen dan de wedstrijd tijdelijk te staken.

MVV_stilte.jpgMinuut stilte vooraf.

Na een onderbreking van 25 minuten werd de tot dan toe erg saaie wedstrijd hervat. De eerste Helmondse doelpoging viel pas na een half uur te noteren, na goed voorbereidend werk van Gabriël Çulhacı schoot Jelle Goselink naast. MVV had tot dan toe nog helemaal niets van zich laten horen, maar kwam desondanks op voorsprong. Een van richting veranderde bal van Sven Blummel ging onhoudbaar voor doelman Havekotte het doel in (33’ ;0-1). Deze (onverdiende) treffer vormde wel de aanleiding tot een wat aantrekkelijkere fase. Een schot van Elmo Lieftink ging net naast, Mees Kreekels liet een opgelegde kans op de gelijkmaker liggen toen hij verzuimde de bal uit een corner goed aan te nemen. Aan de andere kant verhinderde Gabriël Çulhacı met een prima verdedigende actie een treffer van Koen Kostons.

MVV_Verberne.jpgMVV-trainer Maurice Verberne op vertrouwde grond.

Dezelfde Çulhacı stond kort na rust aan de basis van de oververdiende gelijkmaker, zijn lage voorzet werd door Arno Van Keilegom bij de tweede paal met binnenkant links prima afgerond (51’ ;1-1). Negen minuten later liet Çulhacı wederom van zich spreken, maar nu in negatieve zin. Zijn (onnodige) charge op Jame Steuckens werd door scheidsrechter Hensgrens bestraft met een rode kaart.

MVV_VanKeilegom2.jpgArno Van Keilegom viert zijn treffer!

Peeters bracht meteen Terzi als nieuwe linksachter, maar het duurde even voordat zijn ploeg zich had aangepast aan de man-minder situatie. Helmond Sport kwam goed weg toen Koen Kostons van dichtbij tegen de onderkant van de lat kopte, maar moest vier minuten alsnog een tweede tegentreffer incasseren. De naar binnen getrokken Sven Blummel schoot vanaf twintig meter in de hoek (69’ ;1-2).

MVV_VanKerkhoven.jpg

Lukas Vankerkhoven in duel met Orhan Dzepar.

Na een aantal wisselingen kreeg Helmond Sport echter wel weer grip op de wedstrijd. Ook met een man minder werd het zwakke MVV terug gedrongen, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Flor Van den Eynden zag zijn harde schot net over gaan, een inzet van Martijn Kaars werd door een MVV-verdediger geblokt.

MVV_Peeters.jpgBob Peeters in discussie.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken (79’ Michael Chacon), Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven (70’ Jafar Arias), Elmo Lieftink; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom (89’ Peter van Ooijen); Jelle Goselink (63’ Emir Terzi).
Geel: Mees Kreekels (60') en Maddy (90'+1).
Rood: Gabriël Çulhacı (60’ ;neerhalen tegenstander)
Op de bank: David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Gaétan Bosiers, Jarno Lion, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Tom Beugelsdijk, Håkon Lorentzen, Bryan van Hove en Dylan van Diepen.