07 juli 2023
FC Dordrecht 3-1 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Pover Helmond Sport verliest van FC Dordrecht

Helmond Sport heeft vanavond in het Gelderse dorpje Maurik geen beste indruk achtergelaten, het oefenduel tegen FC Dordrecht werd met 3-1 verloren.

Dordt_teamup.jpgVoorafgaand aan de eerste helft.

Net zoals vorige week in de wedstrijd tegen De Braak, bracht trainer Bob Peeters in de twee helften twee totaal verschillende teams in het veld. Met de “elf-van-voor-de-rust” ging het echter niet al te best op het (droge) natuurgras van de plaatselijke MEC’07.  Al na 15 seconden spelen bracht Bram van Vlerken zijn keeper Robin Mantel in de problemen met een te korte terugspeelbal. Laatstgenoemde kon tien minuten later ook nog redding brengen op een inzet van John Hilton, maar was kansloos bij de rebound van Jari Schuurman (10’ ;1-0).

Dordt_VanVlerken.jpgBram van Vlerken droeg voor rust de aanvoerdersband.

Vier minuten later bracht doelman Mantel zichzelf in problemen door een bal recht in de voeten van een Dordtse-aanvaller te plaatsen, maar kon (in twee instanties) deze fout corrigeren. Even later werd de Belgische doelman alsnog gepasseerd. Flor Van den Eynden liet zich in een luchtduel aftroeven door Pepijn Doesburg, Mantel zag de bal tussen hem en de paal (daar zat echter niet veel ruimte tussen) doorgaan (21’ ;2-0).

Dordt_VanDiepen.jpgDylan van Diepen was linksbuiten in de eerste helft

Twee minuten later viel de derde tegengoal al, toen Helmond Sport in de opbouw de bal kwijtraakte (23’ ;3-0). Helmond Sport had tot dan toe in aanvallend opzicht nog niets laten zien, en daar zou pas tien minuten voor rust verandering in komen. Spits Martijn Kaars zag zijn schot van iets buiten het strafschopgebied net naast gaan.

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-3-3 formatie):
Robin Mantel; Bram van Vlerken, Lars Zonneveld, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lucas Vankerkhoven, Tarik Essakkati, Peter van Ooijen; Wassim Essanoussi, Martijn Kaars, Dylan van Diepen.

Dordt_vdSteen.jpgHet eerste optreden van Wouter van der Steen.

Na de rust was de wedstrijd (ook Dordrecht kwam met een bijna totaal ander team binnen de lijnen) meer in evenwicht. Helmond Sport had nog wel twee hachelijke momenten nadat doelman Wouter van der Steen eerst balverlies leed en even later een overtreding in het strafschopgebied leek te maken op Feyenoord-huurling Shiloh ’t Zand. Daar stond gelukkig in aanvallend opzicht wel wat tegenover. Een (verdwaalde) voorzet afkomstig van de linkervoet van Joseph Amuzu viel op de lat, een minuutje later was het spits Håkon Lorentzen die van dichtbij kon scoren met een schuiver (70’ ;3-1).

Dordt_Lorentzen.jpg

Håkon Lorentzen wordt gefeliciteerd door Joseph Amuzu.

Daarna kabbelde de wedstrijd (onder tropische temperaturen) naar het eind, alleen een hard schot van Elmo Lieftink dat net naast ging was nog het vermelden waard.

Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen, Noé Rottiers, Mees Kreekels, David Mistrafovic, Bryan Van Hove; Marcus Scholten, Elmo Lieftink, Arno Van Keilegom; Florian Haxha, Håkon Lorentzen, Joseph Amuzu.
Niet aanwezig: Michael Chacon, Michel Ludwig en Eros Maddy.