08 maart 2019
FC Den Bosch 3-0 Helmond Sport
Stadion De Vliert

Goede eerste helft in Den Bosch levert niets op

Helmond Sport is met lege handen teruggekeerd uit Den Bosch. In de eerste helft had het team van Robby Alflen het betere van het spel, en had het meer dan voldoende kansen om op voorsprong te komen. Na de hervatting werd de partij echter in tien minuten weggegeven, twee van de drie tegengoals waren ook daadwerkelijk weggevertjes.

Het aantal afwezigen (door blessures en schorsingen) was ook voor deze wedstrijd weer absurd groot. Op de speeldag zelf kon Dean Koolhof aan deze lange lijst worden toegevoegd, hierdoor kwam er voor Steven Edwards een plaats vrij op het middenveld. Achterin had Robby Alflen de personele problemen opgelost door Dylan de Braal in het centrum van de verdediging te plaatsen (die het daar naar behoren deed), Bart Meijers kon zodoende als rechtsback fungeren bij gemis van Verkennis, Verkoelen, Zwanen en Fecunda.

Nu was de thuisclub ook verre van volledig, en daarnaast zijn de resultaten van de blauw-witten na de winterstop niet meer te vergelijken met die uit de eerste helft van het seizoen. Dat was in de beginfase ook duidelijk te merken, via Respen, Snepvangers en Naudts kwam Helmond Sport al driemaal gevaarlijk voor het doel van Wouter van der Steen. Daar stond wel een schot van Luuk Brouwers tegen de onderkant van de lat tegenover (er waren toen nog geen honderd seconden gespeeld), maar ook Respen zou halverwege de eerste helft de lat raken na een schot van ruim twintig meter. Later zou Nick de Louw een kopbal uit een corner naast koppen, en dat lot onderging ook een paar doelpogingen van dichtbij van spits Arne Naudts.

Qua doelgevaar wist Helmond Sport in deze helft al meer te creëren dan in een aantal recente uitwedstrijden bij elkaar, en zelfs een eerste uitzege sinds 9 maart van het vorig jaar leek niet onmogelijk. Deze hoop werd echter na de hervatting binnen enkele minuten compleet weggevaagd. Het begon met een onbegrijpelijke actie van Stijn van Gassel die een ongevaarlijke voorzet van Sven Brummel met zijn linkerhand in eigen doel werkte (47’ ;1-0). Vier minuten later moest de Helmondse doelman al de volgende treffer incasseren, hij bleef het antwoord schuldig op een vrije trap van Danny Verbeek van net buiten het strafschopgebied (51’ ;2-0).

Van Gassel verrichtte een paar minuten later wel een prima redding op een kopbal van centrale verdediger Marchioni, maar zou even later (toen hij zijn doel was uitgelopen) door toedoen van een kopbal van zijn eigen centrale verdediger Nick de Louw alsnog tegen een derde treffer aanlopen. De Louw zag zijn kopbal namelijk bij spits Vincent Vermeij belanden, was vervolgens weliswaar op tijd op de doellijn om de inzet van de huurling van Heracles te kunnen keren, maar trapte vervolgens over de bal heen (58’ ;3-0).

De wedstrijd was hiermee meteen beslist, al hadden beide ploegen nog een aantal grote mogelijkheden om te scoren. Bart Meijers zou eveneens al koppend de uitgelopen Stijn van Gassel in problemen brengen, de van Juventus gehuurde Stefano Beltrame schoot echter naast het verlaten doel. Voor Helmond Sport had Juul Respen nog een tweetal kansen op zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.
Na deze achtste nederlaag op rij (een evenaring van het clubrecord) blijft Helmond Sport op de voorlaatste plaats staan van de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag komt Go Ahead Eagles op bezoek in het SolarUnie Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel ; Bart Meijers, Dylan de Braal, Nick de Louw, Ron Janzen (80' Kjell Knops) ; Diego Snepvangers, Tibeau Swinnen, Steven Edwards (74' Koen Wesdorp), Juul Respen ; Arne Naudts, Joeri Poelmans.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Albian Muzaqi, Dion van Horne, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geschorst: Maikel Verkoelen en Bram Zwanen.
Geblesseerd: Dean Koolhof, Odysseus Velanas, Jordan van der Gaag, Maiky Fecunda, Jeroen Verkennis, Bodi Brusselers, Daan Ibrahim, Richelor Sprangers, Dylan George.