08 april 2022
ADO Den Haag 2-1 Helmond Sport
Bingoal Stadion

Nederlaag Helmond Sport diep in blessuretijd

Helmond Sport heeft vanavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 2-1 verloren. In dit duel der ‘clubs-met-strafpunten’ zat het venijn duidelijk in de staart, met een vanuit Helmonds perspectief gezien vervelende afloop.

ADO_Uitvak.jpgRuim honderd Helmondse fans waren afgereisd naar ''de stad achter de duinen"

De eerste doelkans in het Car Jeans Stadion was voor het team van Sven Swinnen, die overigens weer te kampen had met een zeer indrukwekkende lijst van afwezige spelers. Gelukkig waren Jellert Van Landschoot en Dylan Seys er wel bij, uit een pass van eerstgenoemde schoot laatstgenoemde net naast het doel van ADO-keeper Hugo Wentges.

ADO_VanLandschoot.jpgJellert Van Landschoot heeft oog voor Dylan Seys

In het onderlinge duel eerder dit seizoen in Helmond (0-0) schoten de Hagenezen niet eenmaal op het Helmondse doel, vanavond hadden de geel-groenen daar een half uur voor nodig. Doelman Havekotte wist met een knappe redding de doorgebroken routinier Daryl Janmaat (na een combinatie met de verder tamelijk onzichtbare spits Thomas Verheydt) van een onverdiende voorsprong af te houden. Drie minuten later zou het team van ad interim-coach Giovanni Franken (doorgeschoven na het ontslag van ex-HS trainer Ruud Brood) toch scoren, een voorzet van rechtsback Tyrese Asante werd bij de tweede paal door linksbuiten Ricardo Kishna binnengekopt (32’ ;1-0).

ADO_Beekman.jpgThomas Beekman kreeg de grootste Helmondse kans voor de rust

Het laatste kwartier van de eerste helft was vele malen levendiger dan de stroperige beginfase, Boyd Reith bracht Thomas Beekman in stelling, maar de NEC-huurling had geen gelukkige wedstrijd en zag ook deze poging stranden. Dylan Seys rondde een individuele actie af met een schot net over. Ook de thuisclub had via Asante (knappe redding Havekotte) en Kishna (schot net naast) nog kansen om de voorsprong te vergroten.

ADO_Seys2.jpgDylan Seys ziet zijn inzet richting de paal gaan

Na de rust zou de thuisclub er niet veel meer van terecht brengen. ADO mocht van geluk spreken dat een inzet van Seys via de paal weer het veld in sprong. Dezelfde Seys had halverwege de tweede helft nog een enorme kans kunnen krijgen als Bosiers niet had verzuimd om hem in te spelen. Een kwartier voor tijd kreeg Beekman de kans op de gelijkmaker (edoch matig afgerond), de verdiende treffer viel in de blessuretijd. Een vrije trap van Seys vanaf de zijkant van het veld ging tussen een hoop spelers door in het doel (90’+1 ;1-1).

ADO_Seys.jpgVreugde bij Seys & Swinnen over de gelijkmaker

Vier minuten in de blessuretijd was het echter Thomas Verheydt die met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor een tragisch slot zorgde (90’+4 ;2-1). Deze 26e treffer van de Haagse clubtopscorer resulteerde in de 21e nederlaag van Helmond Sport dit seizoen.

ADO_Bosiers.jpg

Gaétan Bosiers (rechts) speelde voor het eerst in drie maanden een volledige wedstrijd

Opstelling Helmond Sport (5-2-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Jarno Lion, Robin van der Meer, Bryan Van Hove, Dean van der Sluijs (84’ Jules Houttequiet); Maxime De Bie (75’ Paul Fosu-Mensah), Gaétan Bosiers; Thomas Beekman (76’ Arno Van Keilegom), Dylan Seys, Jellert Van Landschoot.
Geel: Van Hove (35’ ;vasthouden tegenstander) en De Bie (52’ ;neerhalen tegenstander)
Op de bank en niet ingevallen: Ilias Breugelmans, Jessy Hendrikx, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Kevin Bukusu, Lucas Defise, Sander Vereijken, Aaron Bastiaans, Jelle Goselink, Tarik Essakkati, Amoros Nshimirimana en Keyennu Lont.