08 mei 2015
Telstar 4-0 Helmond Sport
711 Stadion

SC Telstar - Helmond Sport

HS VERLIEST RUIM VAN TELSTAR (4-0)

Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste competitiewedstrjd van het seizoen 2014-2015 afgewerkt, in Velsen-Zuid werd voor 2.218 toeschouwers met 4-0 verloren van Telstar. 

In dit achtendertigste duel van de competitie had Jan van Dijk nog een nieuwtje in zijn basisformatie, in de tweemansvoorhoede stond nu Dave Nieskens opgesteld. Na vier minuten spelen leek dit al succes te hebben, uit een vrije trap van El Allouchi kopte de lange Limburger de bal in het doel, maar jammer genoeg in buitenspelpositie.

Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Kevin van Essen kreeg, na 'dodelijk' balverlies van Jeffrey van Nuland, geheel vrijstaand de gelegenheid om Van der Steen te passeren (6' ;1-0). Een minuut later voorkwam de Helmondse doelman een tweede treffer van de Witte Leeuwen, met een fraaie redding hield hij spits Ralf Seuntjens van scoren af. HS kwam even later wederom met de schrik vrij toen Dougali uit een corner op de lat kopte, en nauwelijks vijf minuten later liet Calvin Valles de kans op 2-0 liggen. HS liet zich pas aan het einde van de eerste helft bij het vijandelijke doel zien. El Allouchi (hij speelde een bijzonder matige partij) schoot in het zijnet, Elbers wist bijna Nieskens een intikkertje te bezorgen.

Tweede helft

Net na de hervatting was het echter Telstar dat doel trof, linksbuiten Tissoudali werd weinig in de weg gelegd toen hij vanaf 18 meter mocht uithalen (47' ;2-0). Daarna kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd, twintig minuten voor tijd besloot Jan van Dijk om meer risico te gaan nemen, centrale verdediger Kazlauskas werd doorgeschoven naar het middenveld. Even later werd hij gedwongen om de geblesseerde Nieskens te wisselen, Jac Tuijp werd zijn vervanger in de spits. Twee minuten later kreeg hij daar gezelschap van Marciano Duda, in deze zeer aanvallende formatie kwam HS met een schot van Roel van de Sande dichtbij de aansluitingstreffer. Het bleek de laatste kans te zijn om nog terug te komen in de wedstrijd, even later scoorde Jonathan Kindermans in de rebound na wederom een fraaie redding van Wouter van der Steen (84' ;3-0).

Rode kaart

Voor de Helmondse doelman zou de wedstrijd nog een bijzonder vervelend einde krijgen, ingeleid door een grote fout van Koen Weuts. Nadat de Belgische verdediger had verzuimd om de bal weg te koppen dook Seuntjens vrij voor hem op, waarna hij met een sprong probeerde om de lob tegen te houden. De bal ging echter over hem heen (maar ook naast de paal), maar bij het neerkomen raakte hij Seuntjens wat door scheidsrechter Otto als een overtreding werd beoordeeld. Behalve een strafschop gaf hij Van der Steen ook nog een rode kaart, met als gevolg dat Jac Tuijp (HS had al drie maal gewisseld) de keepershandschoenen moest aantrekken. De naar zijn geboortedorp terugkerende Volendammer wist de inzet van Tim Keurntjes vanaf elf meter niet te stoppen (89' ;4-0).    

HS sluit het seizoen af op de zeventiende plaats, met 38 punten uit even zoveel wedstrijden. 

 


 

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie)

Wouter van der Steen - Maiky Fecunda, Charles Kazlauskas, Koen Weuts, Gillian Justiana - Sam Strijbosch (64' Kevin Gomez Nieto), Jeffrey van Nuland (79' Marciano Duda), Mounir el Allouchi, Roel van de Sande - Dave Nieskens (77' Jack Tuyp), Stanley Elbers.

Geel: Justiana (35' ;neerhalen tegenstander).

Rood: Van der Steen (87' ;onterecht).

Op de bank en niet ingevallen: Colin van Gool, Sven van de Kerkhof, Tim Rerimassie en Jamie Watt (keeper).

Afwezig: Oumar Diouck (geschorst), Ferry de Regt, Kevin Visser en Marc Koot (allen geblesseerd).