08 augustus 2020
Helmond Sport 3-0 OSS'20
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verslaat OSS'20

Helmond Sport heeft vanochtend in zijn vijfde oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van de amateurs van O.S.S.'20. In het tropische SolarUnie Stadion was Lance Duijvestijn de grote man in de formatie van Wil Boessen. De aanvallende middenvelder nam de eerste twee goals voor zijn rekening, en had een aandeel in de derde.

OSS20_Duijvestijn2.JPG

De gasten lieten in het eerste kwart zien waarom ze vorig seizoen een straatlengte voorstonden in de Derde Divisie Zondag (vanwege de Coronastop liepen ze een ‘zekere’ promotie naar de Tweede Divisie mis), van enig niveauverschil was toen nog geen sprake. Een cadeautje van het team van oud-HS speler Bertran Kreekels bracht Helmond Sport in het zadel. Kay van de Vorst kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld, uit zijn assist kon Lance Duijvenstijn vanaf de rand van het strafschopgebied scoren (17’ ;1-0).

OSS20_Joppen.JPG

Net voor de drinkpauze ging een schot van Duijvestijn nog net naast, maar even na het nemen van de nodige slokken sportdrank produceerde hij zijn tweede treffer. Na een fraaie combinatie met Jordy Thomassen stuitte hij in eerste instantie nog op de Osse keeper Joep Hoefnagels, maar in de rebound ging de bal alsnog in het touwen (23’ ;2-0).
Op slag van rust (de eerste helft duurde maar veertig minuten) was het wederom de ex-speler van Jong ADO Den Haag die aan de basis stond van de volgende Helmondse kans. Nu lukte het hem echter niet om de vrijstaande Thomassen te bedienen.

OSS20_Van-Keilegom.JPG

Ook na de rust liet Duijvestijn van zich spreken. Na een assist van Thomassen schoot hij tegen de keeper op, een rebound werd onmogelijk gemaakt door een overtreding van dezelfde keeper. Thomassen mocht vervolgens vanaf elf meter het karwei klaren (44’ ;3-0).
Daarna zakte het niveau en vooral het tempo aanzienlijk, dit in tegenstelling tot de temperatuur die steeds verder en verder opliep. Beide ploegen besloten dan ook dat een tweede helft van een half uur onder deze extreme omstandigheden (meer dan) genoeg was.
Helmond Sport speelt zaterdag zijn volgende oefenwedstrijd, in en tegen Gemert.

OSS20_Thomassen.JPG

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel  - Guus Joppen, Maxime de Bie (58' Robert Mutzers), Orhan Džepar, Dean van de Sluijs - Lance Duijvenstijn (58' Juul Respen), Kay van de Vorst, Jeff Stans (65' Akif Hancer) - Arno van Keilegom, Jordy Thomassen, Sander Vereijken.
Op de bank en niet ingevallen: Karim Loukili, Rowen Koot en Luuk Brand (keepers).

OSS20_Verwijken.JPG