08 november 2019
Helmond Sport 1-2 De Graafschap
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verliest in slotfase van De Graafschap

Helmond Sport is er (net) niet in geslaagd om de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie een punt afhandig te maken. Het team van Wil Boessen kwam op slag van tijd met lege handen te staan toen invaller Jasper van Heertem de Superboeren met een kopbal aan een benauwde zege hielp.

Gra-Stans.jpg

In de eerste helft moest Helmond Sport zich vooral beperken tot het tegenhouden van de tot nu toe nog steeds ongeslagen blauw-witten. Daryl van Mieghem wist al na vier minuten de eerste bres in de Helmondse verdediging te vinden, maar de inzet van de kleine rechtsbuiten werd gekeerd door Stijn van Gassel. Het zou echter tot kort voor rust duren voordat het team van Mike Snoei nogmaals zo dreigend kon worden. Nu werd Javier Vet door een prachtige pass van Mohamed Hamdaoui alleen voor de Helmondse doelman gezet, maar ook deze middenvelder werd van scoren afgehouden.

Gra_Vereijken.jpg

Slechts twee doelkansen voor de gasten voor de rust, de conclusie dat de 4-2-3-1 formatie in verdedigend opzicht aardig stond is daarmee wel gerechtvaardigd. Bij balbezit schoof Juul Respen overigens door vanuit het middenveld naast Givan Werkhoven in de spits, Sander Vereijken hield op rechts het veld breed, Orhan Džepar deed dat op de linkervleugel. Laatstgenoemde tekende ook voor het enige Helmondse gevaar in de eerste helft, na een fraaie assist van Jeff Stans schoot Džepar in het zijnet.

Gra_DeLouw.jpg

Na de hervatting kwam er veel meer leven in het tot dan toe wat eenzijdige duel, en dat was vooral de danken aan de grotere Helmondse dadendrang. Al na drie minuten had Nick de Louw uit een corner van Tibeau Swinnen voor de verrassende voorsprong kunnen zorgen, maar de kopbal van de centrale verdediger ging net naast. Een minuut later waren het echter de gasten die voor de openingstreffer zorgden, de tot dan toe redelijk onzichtbare spits Ralph Seuntjens schoot na een fraaie hakbal van Mohamed Hamdaoui vanaf ruim twintig meter verwoestend hard in de kruising (49’ ;0-1).

Gra-Seuntjens.jpg

Orhan Džepar was zeven minuten later dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal raakte de paal. Vier minuten daarna raakte ook Mohamed Hamdaoui de paal, en even later zou hij ook de lat raken. Dat gebeurde echter bij het nemen van een penalty op “Panenka-achtige wijze”, voorafgaand had Joeri Poelmans zijn tegenstander Daryl van Mieghem in het strafschopgebied lichtjes vastgehouden.

Gra_Joppen.jpg

De koek was nog lang niet op in deze zeer aantrekkelijke tweede helft, Helmond Sport was dichtbij de gelijkmaker toen verdediger Guus Joppen bij de tweede paal opdook. In de slotfase bracht Wil Boessen met Daan Ibrahim en Jeroen Verkennis twee verse krachten, laatstgenoemde stond nog geen twee minuten in het veld toen hij een assist gaf op Tibeau Swinnen. Het schot van de Belgische middenvelder ging onhoudbaar voor De Graafschap doelman Hidde Jurjus in het doel (85’ ;1-1).

Gra_Goal.jpg

Een zeer verdienstelijk punt leek de beloning te gaan worden, maar vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kopte invaller Jasper van Heertum een voorzet van Leeroy Owusu binnen (89’ ;1-2). Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
De volgende wedstrijd is wederom in het SolarUnie Stadion, op vrijdag 22 november komt NEC uit Nijmegen op bezoek.

Gra_Scrimmage.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Nick de Louw, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jeff Stans ; Sander Vereijken (79’ Daan Ibrahim), Juul Respen (83’ Jeroen Verkennis), Orhan Džepar ; Givan Werkhoven.
Geel: Poelmans (65’ ;vasthouden tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Bodi Brusselers, Daan Klomp, Jeffrey Neral, Kay van de Vorst en Senne Vits (keeper).
Geblesseerd: Robert Mutzers, Diego Snepvangers, Dean Koolhof, Bram Zwanen en Stefan Tielemans (keeper).

Gra_Werkhoven.jpg