09 februari 2018
FC Dordrecht 3-2 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Helmond Sport met lege handen in Dordrecht

Helmond Sport heeft vanavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion met 3-2 verloren van FC Dordrecht. Het team van trainer Roy Hendriksen was op het kunst-gras met een beetje échte sneeuw lange tijd de mindere ploeg, maar hield desondanks tot op de laatste moment uitzicht op een gelijkspel.

Vooral in de openingsfase dicteerden de Schapenkoppen nadrukkelijk, Mahmudov (schot op de lat), Mutzers (vrij voor Van Gassel) en spits Arias waren al dichtbij de openingstreffer voordat (opnieuw) Denis Mahmudov met een beetje fortuin (zijn schot werd van richting veranderd) voor de dikverdiende voorsprong zorgde (24' ;1-0). De uitblinkende linksbuiten Calcan (zijn directe tegenstander Fecunda werd met al een gele kaart op zak onder de rust gewisseld voor Verkennis) had daarna pech met een schot tegen de binnenkant van de paal, maar vijf minuten voor rust was Hiwat net zo onfortuinlijk met een geplaatst schot op de lat. Dat Helmond Sport alsnog met een gelijke stand de rust in ging, was voor alle 1.143 toeschouwers (die tot half negen moesten wachten voordat het speelveld bespeelbaar was gemaakt) een verrassing. Thomassen kopte een voorzet van Hiwat fraai achter doelman Bryan Janssen (44' ;1-1).

De tweede helft leek een wat meer evenwichtig beeld te gaan geven, maar toen centrale verdediger Dylan de Braal misgreep bij een diepe pass kon Robert Mutzers de thuisclub weer op voorsprong brengen (57' ;2-1). De groen-witten namen de wedstrijd weer nadrukkelijk in handen en leken na een fraai uitgespeelde combinatie afgerond door Gustavo Haver de vijfde winst op rij al niet meer te kunnen ontgaan (71' ;3-1). Calcan dacht zelfs op weg te zijn naar de 4-1, maar zag tot zijn verbazing hoe zijn in buitenspelpositie staande teamgenoot Mahmudov dat verhinderde.

Even later keerde de spanning echter weer helemaal terug toen Jordy Thomassen (geholpen door een uitglijdende verdediger) op de rand van het strafschopgebied in balbezit kwam en vervolgens door een fraai stiftje over de keeper liet zien dat hij een échte spits is (81' ;3-2). Dezelfde Thomassen (zijn 'concurrent' op de nummer negen positie Naudts is nog een tijdje uit de running) had zijn ploeg twee minuten later zelfs nog langszij kunnen brengen, maar dat zou echt een gestolen punt zijn geworden.

Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de negentiende plaats staan. A.s. vrijdag komt hekkensluiter Jong FC Utrecht (dat zes punten minder heeft) op bezoek in het Lavans Stadion. 

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maiky Fecunda (46' Jeroen Verkennis), Stephen Warmolts, Dylan de Braal, Jason Bourdouxhe ; Steven Edwards, Robert Braber, Bram Zwanen ; Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Charlton Vicento.
Geel: Zwanen (20' ;neerhalen tegenstander), Fecunda (40' ;neerhalen tegenstander) en De Braal (59' ;protesteren).

Op de bank en niet ingevallen: Robert van Koesveld, Nick de Louw, Marijn van Heugten, Daan Ibrahim, Wietse van Lankveld, Giovanni van Beek, Joris van Gerwen (keeper) en Jamie Watt (keeper).
Afwezig: Janzen, Zeldenrust, Damen, Naudts en Ormonde-Ottewill (allen geblesseerd).