09 maart 2018
Telstar 2-3 Helmond Sport
711 Stadion

Verrassende zege Helmond Sport bij SC Telstar

Helmond Sport heeft vanavond in Velsen-Zuid op het dit seizoen verrassend goed presterende Telstar een minstens zo verrassende zege behaald. De Witte Leeuwen maakte met name na de rust niet waar waarom het vierde staat in de Jupiler League, het team van Roy Hendriksen ging na de hervatting juist uiterst efficient met de spaarzame kansen om.

Na een van beide kanten zeer afwachtend begin in het Rabobank IJmond Stadion tekende Telstar na tien minuten spelen voor de eerste kans, maar even later was het aan de andere kant Thomassen die de buitenkant van de paal raakte. Ook de volgende kans van de Witte Leeuwen (van spits Andrija Novakovich) werd onmiddellijk beantwoord, Robert Braber kopte rakelings naast. 
Op de openingstreffer had Helmond Sport geen antwoord, Melvin Platje liep weg bij zijn bewaker Ron Janzen en passeerde Stijn van Gassel (23' ;1-0).
Novakovic had drie minuten later de voorsprong al kunnen vergroten, en kort voor rust kwam Van Koesveld goed weg toen zijn 'dodelijk' balverlies in de achterste linie niet werd afgestraft.

Na de hervatting was het beste er echter helemaal vanaf bij het team van Mike Snoei. Het moest meteen de gelijkmaker van Thomassen incasseren, zijn vrije trap vanaf twintig meter werd door de muur onhoudbaar van richting veranderd (48' ;1-1). Tien minuten later moest de spits en clubtopscorer wat meer moeite doen om Rudy de Boer te passeren, nadat hij de veel te ver uitgelopen Telstar keeper had omspeeld, vond hij vanuit een zeer moeilijke hoek het net (59' ;1-2).

Na een tweetal aanvallende wissels trok Telstar het initiatief weer naar zich toe, na kansen voor Novakovich en Sno was het wederom Melvin Platje (randje buitenspel) die doel trof (75' ;2-2). Echter, nog geen minuut na een superredding van Stijn van Gassel op (wederom) een inzet van Novakovich, was het Ron Janzen die uit een corner fraai inkopte (80' ;2-3). Het slotoffensief van de thuisclub werd tactisch beantwoord door Bourdouxhe (na zijn prima optreden vorige week op het middenveld was hij vanavond verrassend als linksbuiten opgesteld) een linie naar achteren te halen, verder kwam ook invaller Dylan de Braal de achterste linie versterken. Bourdouxhe liet van zich spreken door nog een zekere treffer te voorkomen door een bal van de doellijn weg te koppen, De Braal baarde opzien door na een optreden van precies zes minuten het veld weer te verlaten met een (onnodige) rode kaart, opgelopen door een harde overtreding rond de middellijn.

Helmond Sport blijft na deze zevende zege van het seizoen op de achttiende plaats staan. A.s. maandag staat al weer de volgende wedstrijd op het programma, dan komt nummer elf (deze plaats kan in de eindrangschikking goed zijn voor een playoff-ticket) FC Den Bosch naar het Lavans Stadion.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis (86' Arne Naudts), Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Ron Janzen;  Bram Zwanen (79' Steven Edwards), Grad Damen, Robert Braber ; Giovanni Hiwat (87' Dylan de  Braal), Jordy Thomassen, Jason Bourdouxhe.
Geel: Thomassen (36' ;neerhalen tegenstander).
Rood: De Braal (90'+3 ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Charlton Vicento, Wietse van Lankveld, Nick de Louw, Joris van Gerwen (keeper) en Jamie Watt (keeper).
Afwezig: Fecunda, Verkoelen, Zeldenrust, Ormonde-Ottewill en Van Heugten (allen geblesseerd).