09 augustus 2019
Helmond Sport 1-1 FC Volendam
GS Staalwerken Stadion

Hoopvolle start Helmond Sport

Helmond Sport heeft een goede indruk achtergelaten in het openingsduel van het seizoen 2019/2020. Het team van Wil Boessen had tot tien minuten voor tijd nog uitzicht op een zege, maar moest vervolgens een strafschop en een rode kaart incasseren.

In zijn debuut voor Helmond Sport had de trainer gekozen voor een verdedigingsduo bestaande uit Ferry de Regt en NAC-huurling Daan Klomp, Nick de Louw begon daardoor op de bank. Op het middenveld maakte Sander Vereijken zijn debuut in het betaald voetbal, Dean Koolhof kwam als rechtsbuiten in de basis.
Laatstgenoemde zorgde na ongeveer een halve minuut voor het eerste hoogstandje van het seizoen door een hoge bal met een subtiele beweging ‘dood’ te maken. Nauwelijks een minuut later nam hij de bal daarentegen vol op de slof, zijn inzet vanaf zeven meter werd echter door een medespeler geblokt.
De gasten wisten als eerste een bal tussen de palen te mikken, verdediger Mike Eerdhuijzen kopte vanaf zes meter in de handen van doelman Stijn van Gassel. Helmond Sport kwam echter in het vervolg van de eerste helft verdedigend niet meer in de problemen, maar wist daarentegen in aanvallend opzicht zelf ook geen potten te breken.

Onder de rust gaf Boessen de opdracht om FC Volendam wat vroeger onder druk te zetten, en dat betaalde zich al heel snel uit. De prima debuterende Sander Vereijken pakte een bal af van de Volendamse verdedigers, zijn voorzet werd door de net zo goed spelende Dean Koolhof bij de tweede paal binnen gekopt (50’ ;1-0). Daarvoor was ook spits Givan Werkhoven dichtbij de openingstreffer, zijn kopbal uit een voorzet van links van Diego Snepvangers ging echter net naast.
Na deze voorsprong ging Helmond Sport geleidelijk aan toch meer terugplooien. Joeri Poelmans moest een geblokte inzet van de eigen doellijn koppen, Volendam linksbuiten Derry John Murkin schoot vanaf een meter of tien ook bijna tien meter over en naast het doel.

Met nog een tiental minuten op de klok kwam het onheil. In een poging om liggend een inzet van Joey Veerman te blokken kreeg Orhan Dzepar de bal tegen de arm, scheidsrechter Van der Laan zag hier een strafschop in. Doelman Van Gassel wist de penalty van Zakaria el Azzouzi te keren, maar was in de rebound van invaller Jari Vlak kansloos (80’ ;1-1).
Voorafgaand aan deze treffer had Guus Joppen nog een gele kaart gekregen wegens protesteren, twee minuten later ontving hij zijn tweede na een overtreding op Derry John Murkin net buiten de zestien meter. Met een man minder stond Helmond Sport in de slotfase bijna continu met de rug tegen de muur, maar kreeg desondanks toch nog een kans op de zege. Uit een corner kopte Werkhoven net naast het doel van Nordin Bakker.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Daan Klomp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Sander Vereijken (66’ Daan Ibrahim), Orhan Dzepar ; Dean Koolhof (83’ Nick de Louw), Givan Werkhoven, Diego Snepvangers (75’ Robert Mutzers).
Op de bank en niet ingevallen: Bram Zwanen, Jeroen Verkennis, Juul Respen, Jeffrey Neral en Stefan Tielemans (keeper).
Geel: Joppen (79’ ;protesteren), Joppen (82’ ;neerhalen tegenstander), Ibrahim (90’+2 ;spelbederf).
Rood: Joppen (82’ ;twee maal geel).
Geblesseerd: Kay van der Vorst.

Helmond Sport - FC Volendam