09 november 2018
Roda JC 3-0 Helmond Sport
Parkstad Limburg Stadion

Ruime nederlaag Helmond Sport bij Roda JC

Helmond Sport heeft vanavond weinig plezier beleefd aan de uitwedstrijd bij Roda JC. De trip naar het fraaie Parkstad Limburg Stadion leverde drie tegengoals op, twee blessuregevallen, één rode kaart en nul punten.

De selectie van trainer Ronny Alflen was op voorhand al behoorlijk gehavend, maar in de warming-up bleek dat centrale verdediger Bart Meijers te geblesseerd was om aan de aftrap te verschijnen. Twaalf minuten na dat beginsignaal moest ook nog Fecunda afhaken, Verkennis nam zijn positie als rechtsback over. Dat er op dat moment nog niet was gescoord mag een klein wonder worden genoemd, de geel-zwarten noteerden op dat moment al vijf doelkansen. Gyliano van Velzen was het dichtst bij de openingstreffer met een schot op de lat.

Halverwege de eerste helft leek Helmond Sport zich te hebben hersteld van de zwakke start, binnen twee minuten tijd vielen de eerste drie doelpogingen (Swinnen, Zeldenrust en Sprangers). Meteen daarop waren het echter de Limburgers die doel troffen, na een prima voorbereidende actie van Gyliano van Velzen kon Mitchel Paulissen eenvoudig afronden (27' ;1-0). Met deze stand zou Helmond Sport de rust halen, maar net na de hervatting was het Roda-clubtopscorer Mario Engels die voor zijn tiende treffer van het seizoen tekende (51' ;2-0). Tien minuten later was alle spanning verdwenen voor de 8.219 toeschouwers, met een fraai schot vanaf twintig meter liet Gyliano van Velzen doelman Van Gassel kansloos (60' ;3-0). 

Richelor Sprangers (hij verving de geblesseerde Naudts in de spits, Helmond Sport speelde vandaag overigens weer met drie aanvallers, al liet Koolhof zich bij balverlies wel erg ver terugzakken op eigen helft) liep vervolgens in acht minuten tijd nog twee gele kaarten op (de laatste onnodig voor het wegtrappen van de bal), waardoor Helmond Sport het laatste kwartier met een man minder speelde. Na deze zevende nederlaag van het seizoen blijft Helmond Sport op de voorlaatste plaats staan. Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen RKC Waalwijk.

Opstelling Helmond Sport  (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Maiky Fecunda (12' Jeroen Verkennis), Steven Edwards, Ron Janzen, Joeri Poelmans - Jordan van de Gaag, Bodi Brusselers (64' Koen Wesdorp), Tibeau Swinnen - Dean Koolhof (72' Diego Snepvangers), Richelor Sprangers, Furghill Zeldenrust.
Geel: Verkennis (28'), Janzen (43'), Sprangers (66') en Sprangers (74').
Rood: Sprangers (74' ;twee keer geel).
Op de bank en niet ingevallen: Nick de Louw, Juul Respen en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Bart Meijers, Kjell Knops, Daan Ibrahim, Jamie Watt, Dylan de Braal, Bram Zwanen, Albian Muzaki en Arne Naudts.