10 februari 2017
VVV-Venlo 7-0 Helmond Sport
Covebo Stadion - De Koel

Helmond Sport laat het lopen in Venlo

Helmond Sport laat het lopen in Venlo
 

Helmond Sport heeft in de uitwedstrijd tegen VVV de grootste nederlaag van het seizoen geleden, de koploper van de Jupiler League won met maar liefst 7-0. In de eerste 18 minuten van de tweede helft kreeg het team van trainer Roy Hendriksen maar liefst vijf treffers te incasseren, de wijze waarop er vandaag werd verdedigd deed sterk denken aan het optreden van afgelopen maandag na de rust tegen Telstar.

In de basis waren geen verrassingen te noteren, ook aan de 4-3-3 tactiek was niet getornd. Het begin was echter weinig vertrouwenwekkend, na drie minuten raakte Promes de paal, een minuut later was ook Van Crooij (wederom uit een corner) dichtbij de openingstreffer. Een minuut later kon het Venlose talent wel juichen, Kaya schoot een niet al te gemakkelijke terugspeelbal van Robert van Koesveld tegen hem aan, de bal caramboleerde vervolgens het doel in (5' ;1-0).

De geel-zwarten lieten via Roseler en Torino nog kansen liggen om voor de rust op 2-0 te komen, maar na de hervatting liep de score razendsnel op. Helmonder Joey Sleegers opende het festijn voor (het Limburgse gedeelte van) de 5.011 toeschouwers met een fraaie slalom, Promes kopte uit een corner (hier had HS vanavond geen antwoord op) binnen (53' ;3-0), Seuntjes scoorde eveneens met het hoofd (60' ;4-0), een minuut later gaf hij een assist aan Leemans (61' ;5-0) en weer twee minuten later mocht Post helemaal vrij op Kaya afgaan (63' ;6-0).
Het slotakkoord was voor invaller Zelatem (87' ;7-0), dit in een periode dat vrijwel iedereen op het veld al in gedachten bij het eindsignaal was.

Helmond Sport staat na deze nederlaag op de tiende plaats van de Jupiler League, het heeft nu vier punten achterstand op een plek die in de eindrangschikking recht geeft op een startbewijs voor de tweede ronde van de play-offs. Vrijdag speelt HS in het Lavans Stadion tegen nummer twaalf FC Emmen.
 

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Ferhat Kaya - Maikel Verkoelen (42' Jeroen Verkennis), Stephen Warmolts, Robert van Koesveld (64' Ron Janzen), Gillian Justiana - Steven Edwards, Robert Braber, Marc Höcher - Jordy Thomassen, Teije ten Den, Furghill Zeldenrust.
Geel: Justiana (49' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Shpend Hasani, Giovanni Hiwat, Yaël Eisden, Jason Bourdouxhe, Nick de Louw, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Vicento, Strijbosch, Fecunda, Van Lankveld en De Boom (allen geblesseerd).