10 februari 2023
Helmond Sport 1-0 Roda JC
GS Staalwerken Stadion

Verdiende zege op Roda JC!

Helmond Sport heeft vanavond in het GS Staalwerken Stadion een verdiende overwinning behaald op Roda JC, het was meteen de eerste zege onder leiding van Bob Peeters. De Helmondse trainer moest het vandaag overigens doen zonder een aantal vaste waarden zoals de geschorste Flor Van den Eynden en de niet geheel fitte Peter van Ooijen, laatstgenoemde viel nog wel kort voor tijd in.

Roda_VanVlerken.jpgBram van Vlerken hield Roda-aanvaller Bryan Limbombe prima in toom.

Na precies 38 seconden spelen kreeg Roda JC de eerste kans van de wedstrijd, dit ingeleid door balverlies van David Mistrafovic. KKD-topscorer Dylan Vente, al goed voor veertien treffers, had het vizier niet op scherp staan. Gedurende de eerste helft bleek dit te gelden voor de gehele Limburgse ploeg, waar ook ex-HS speler Boyd Reith deel van uitmaakte.

Reith3.jpgEen verlaat afscheidskado voor Boyd Reith.

Het team van Erwin de Graaf maakte een ronduit povere indruk, en zag dat al snel op het scorebord tot uitdrukking komen. Na goed doorzetten van linksback Gabriël Çulhacı kon linksbuiten Eros Maddy met een strakke voorzet Håkon Lorentzen in stelling brengen, de Noor rondde zeer overtuigend af (8’ ;1-0).

Roda_Juich3.jpgVreugde bij de vroege openingstreffer.

Helmond Sport kreeg voldoende kansen om de score verder op te voeren. Bob Peeters verwoordde het na afloop als volgt: “Niemand mag iets zeggen als het bij de rust al 3-0 had gestaan”. Zo werd Van Keilegom door een subliem hakje van Lorentzen vrij voor het doel van Moritz Nicolas gezet, maar zag zijn inzet over de lat verdwijnen. Twee minuten daarvoor was het Van Keilegom geweest die Kaars in schotpositie bracht, maar de Helmondse clubtopscorer schoot een meter naast. De gasten produceerden nog twee doelpogingen uit standaardsituaties (van de laatste zes treffers van de geel-zwarten vielen er maar liefst vijf uit dode spelmomenten), maar deze belandden niet tussen de doelpalen.

Roda_Kreekels.jpgMees Kreekels maakte een degelijke indruk bij zijn basisdebuut.

Ook na de hervatting was Helmond Sport lange tijd de bovenliggende ploeg. Kaars zag de beter gepositioneerde Lorentzen over het hoofd, en besloot voor eigen kans te gaan vanuit een te moeilijke hoek. Daarna ging de ploeg van Bob Peeters zich wat meer concentreren op het verdedigen van de nog altijd kleine voorsprong. Dat kostte eigenlijk weinig kruim, ondanks het feit dat Roda JC relatief gezien de meest scorende ploeg van de KKD is in de tweede helft. Het was pas tien minuten voor tijd dat invaller Lennard Daneels in de buurt van de gelijkmaker kwam, zijn schot ging echter net voorlangs. Verder zouden de gasten niet komen, diep in de ruim zes minuten blessuretijd was invaller Jelle Goselink nog de 2-0 op de voet.

Roda_Kaars2.jpgMartijn Kaars vormde wederom een prima koppel met Håkon Lorentzen.

Bob Peeters toonde zich na afloop dik tevreden over het vertoonde spel. "Dit was in balbezit de beste wedstrijd tot nu toe onder mijn leiding. Daarnaast hebben we verdedigend gezien nauwelijks iets weggegeven, ook in dat opzicht hebben we ons goed hersteld van de flinke nederlaag van vorige week tegen Willem II".

Roda_Peeters.jpgBob Peeters in discussie met zijn landgenoten van de arbitrage.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken (59’ Emir Terzi), Mees Kreekels, Robin van der Meer, Gabriël Çulhacı; Elmo Lieftink, David Mistrafović; Eros Maddy, Håkon Lorentzen (75’ Jelle Goselink), Arno Van Keilegom (86’ Jafar Arias); Martijn Kaars (86’ Peter van Ooijen).
Geel: Van Keilegom (32’ ;neerhalen tegenstander), Çulhacı (45’ ;bal wegtrappen), Havekotte (90’ ;tijdrekken) en Maddy (90’+5; opstootje).
Op de bank en niet ingevallen: Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Lukas Vankerkhoven, Dylan van Diepen, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Flor Van den Eynden (geschorst), Jarno Lion, Bryan van Hove, Michael Chacón, Tom Beugelsdijk en Gaétan Bosiers.