10 maart 2023
Helmond Sport 3-0 Jong PSV
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport neemt ruim afstand van Jong PSV

Helmond Sport heeft zijn derde thuiszege op rij geboekt, na overwinningen op Jong FC Utrecht (2-0) en Roda JC (1-0) werd het ook tegen PSV 3-0. Hiermee bleef Helmond Sport de laatste zes competitieduels in eigen huis ongeslagen, sinds december 2016 is dit niet meer voorgekomen.
Trainer Bob Peeters begon vanavond in dezelfde formatie als waarmee hij afgelopen maandag na de rust startte tegen De Graafschap. Eros Maddy en Flor Van den Eynden stonden in de basis stonden (op de Vijverberg kwamen ze de tweede helft in het elftal), Robin Van der Meer en Peter van Ooijen namen plaats op de bank.

PSV_Peeters2.jpg
Bob Peeters had zich gekleed op de kou.

In de openingsfase hield de kwaliteit van deze sneeuwwedstrijd gelijke tred met de temperatuur (rond het nulpunt), maar daar zou voor de toeschouwers gelukkig snel verandering in komen. Het werd er uiteraard niet warmer op, maar Helmond Sport begon gaandeweg wel beter te voetballen. Dit werd in de score uitgedrukt door Jelle Goselink, de spits schoot een voorzet van Eros Maddy zeer overtuigend binnen (20’ ;1-0).

PSV_1-0.jpg

Vreugde bij de openingstreffer!

Een kwartier later had Goselink wederom kunnen scoren (zijn laatste treffer dateerde overigens al van meer dan een jaar geleden), nu werd hij door Arno Van Keilegom in kansrijke positie gebracht. De Eindhovense gasten wisten daar wel iets tegenover te zetten, maar het hield zeker niet over voor de formatie van Adil Ramzi. Doelman Havekotte moest slechts twee serieuze reddingen verrichten toen resp. Dante Sealy en Simon Colyn voor zijn doel opdoken.

PSV_Culhaci2.jpg

Çulhacı onder barre weersomstandigheden.

Na de hervatting nam Helmond Sport snel afstand van het povere Jong PSV. Jelle Goselink tekende alsnog voor zijn tweede treffer nadat hij op fraaie wijze van zijn bewaker was weggedraaid (50’ ;2-0). De derde Helmondse treffer kwam voort uit een prachtige combinatie, na een prima steekpass van Martijn Kaars gaf de goed spelende Gabriël Çulhacı de assist op Arno Van Keilegom (57’ ;3-0).

PSV_3-0.jpg
Vreugde bij de 3-0!!

Martijn Kaars liet vervolgens de kans liggen om zijn leidende positie in het clubtopscorersklassement te verstevigen, maar de 3-0 eindcijfers waren al mooi genoeg. Dat vond Bob Peeters ook, die zoals eerder aangegeven Van der Meer en Van Ooijen buiten de basis had gelaten. De wedstrijd daarvoor vonden de eveneens veelvuldig spelende Van den Eynden en Maddy hun naam niet terug in de beginopstelling. De Helmondse coach over deze keuzes: "Door het regelmatig inpassen van andere spelers, blijft de groep scherper. Dit is iets wat ik als trainer in de loop der tijd heb geleerd. Het is duidelijk geworden dat deze selectie vele mogelijkheden biedt om te kunnen switchen van basiself."

PSV_Maddy.jpgEros Maddy moest het veld geblesseerd verlaten.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Eros Maddy (75’ Marcus Scholten), Martijn Kaars (86’ Peter van Ooijen), Arno Van Keilegom (86’ Wassim Essanoussi); Jelle Goselink (76’ Jafar Arias).
Geel: Vankerkhoven (69’ ; neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Robin van der Meer, Tom Beugelsdijk, David Mistrafović, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Håkon Lorentzen, Jarno Lion, Bryan van Hove, Michael Chacón en Dylan van Diepen (allen geblesseerd).