10 oktober 2021
FC Dordrecht 0-1 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Opnieuw zege Helmond Sport!

Helmond Sport heeft in Dordrecht een nipte zege behaald, het team van Wil Boessen won in een weinig hoogstaande wedstrijd met 0-1 van de hekkensluiter in de KKD.

Dordt_opkomst.jpg

In vergelijking met de eveneens gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax was er een wijziging in de basis. Jossue Dolet maakte in de tweemansvoorhoede plaats voor de van een blessure teruggekeerde Arno Van Keilegom. Laatstgenoemde tekende ook voor het eerste schot tussen de palen. In de rebound schoot Van Landschoot eveneens tegen Bossin, waarna in de volgende rebound Van Keilegom en Goselink elkaar in de weg liepen.

Dordt_Van_Keilegom.jpg

Van Keilegom stond samen met Goselink in de spits.

Afgezien van een kans voor spits Nikolas Agrafiotis kwam de thuisclub er in de openingsfase niet aan te pas. Keeper Bossin kwam met de schrik vrij toen hij een bal aan zijn voet kwijtraakte aan Jelle Goselink, maar de Helmondse spits verprutste deze aangereikte mogelijkheid.  De Belgisch-Ierse doelman had een aantal minuten later minder fortuin, toen de bal terugsprong van de paal en via zijn rug in het doel ging (39’ ;0-1). Jellert Van Landschoot had het grootste Helmondse aandeel in deze treffer. De Helmondse clubtopscoorder zette de aanval op en schoot op aangeven van Boyd Reith ook op het Dordtse doel, waarna de bal via centrale verdediger Toine van Huizen op de paal belandde.

Dordt_VanLandschoot.jpg

Jellert Van Landschoot claimt de treffer. Moreel gezien juist, maar feitelijk niet.

In de tweede helft zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. Doelman Mike Havekotte moest wel een serieuze redding verrichten na een kopbal van dichtbij van spits Stijn Meijer. In de slotfase kwam er wat meer druk van Dordtse zijde. Helmond Sport schakelde over op een 5-3-2 formatie, waarin Maxime De Bie samen met de invallers Kevin Bukusu en Paul Fosu-Mensah het centrum vormden, Robin van der Meer was al eerder met een blessure van het veld gegaan.

Dordt_Reith2.jpg

De Schapenkoppen kwamen nog dicht bij de gelijkmaker toen invaller Jerailly Wielzen de onderkant van de lat raakte. In de slotfase had Helmond Sport op de counter nog de kans om de voorsprong te vergroten, maar Jossue Dolet (ging voor eigen succes terwijl afgeven veel meer voor de hand lag) en Jelle Goselink lieten dit na.

Dordt_Goselink.jpg

Doelpoging van Jelle Goselink, de Helmondse spits kon vandaag niet overtuigen.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (73’ Kevin Bukusu), Bryan van Hove (81’ Paul Fosu-Mensah); Sander Vereijken, Jarno Lion, Gaétan Bosiers (81’ Jossue Dolet), Jellert Van Landschoot; Arno Van Keilegom (64’ Dean van der Sluijs), Jelle Goselink.
Op de bank en niet ingevallen: Jules Houttequiet, Keyennu Lont, Ilias Breugelmans en Robin Mantel (keeper).
Geel: Reith (60’ ;neerhalen tegenstander), Van Landschoot (83’ ;spelbederf) en Vereijken (90’+1 ;neerhalen tegenstander).
Afwezig: Ahmed Azmi (interlandverplichtingen), Dylan Seys en Jessy Hendrikx (beiden geblesseerd).