10 december 2021
De Graafschap 0-1 Helmond Sport
Stadion De Vijverberg

Verrassende zege bij De Graafschap!!

Helmond Sport heeft vanavond voor een stunt gezorgd door De Graafschap met 0-1 te verslaan. Invaller Dylan Seys werd in een lege Vijverberg de matchwinnaar met een treffer in de slotfase, al had doelman Havekotte het grootste aandeel in deze onverwachte zege.

Graafschap_VanLandschoot.jpg

De Helmondse clubtopscorer Jellert Van Landschoot kwam vandaag niet in scoringspositie.

Met exact dezelfde basis die vorige week koploper FC Volendam op een gelijkspel hield, werd nu de nummer vijf van de KKD bestreden. De openingsminuut was echter desastreus, hierin kregen de Superboeren al drie(!) kansen op een voorsprong. Robin van der Meer leidde de eerste doelkans in door een paar tellen na de aftrap de bal te verliezen aan Giovanni Korte, deze stuitte echter op doelman Mike Havekotte. Uit de daaropvolgende corner moest de bal door een Helmondse verdediger van de lijn worden weggehaald, waarna Havekotte luttele tellen later redding moest brengen bij een kopbal van dichtbij van Jasper van Heertum.

Graafschap_VanderMeer.jpgDe Helmondse aanvoerder Robin van der Meer herstelde zich uitstekend van een valse start.

Nadat Hicham Acheffay tot tweemaal toe en ook Jonathan Opoku op doelman Havekotte waren gestuit, kwam de Achterhoekse storm tot bedaren. Niet dat Helmond Sport er vervolgens in aanvallend opzicht ook maar iets van terecht bracht, de driemansvoorhoede bestaande uit Houttequiet, Van Keilegom en Breugelmans was vooral bezig met het voor de voeten lopen van tegenstanders.

Graafschap_Houttequiet.jpg

Jules Houttequiet verrichtte volop verdedigend werk

Afgezien van een kopbal van Giovanni Korte op de lat vijf minuten voor de rust, ging het bij de thuisclub steeds minder crescendo. Na de rust slaagde de thuisclub er nauwelijks meer in om gevaarlijk te worden. Helmond Sport deed dat wel, een kwartier voor tijd belandde een van richting veranderd schot van invaller Jelle Goselink op de lat boven doelman Hidde Jurjus.

Graafschap_Goselink.jpg

Maar met het invallen van Dylan Seys voor Arno Van Keilegom kreeg de Helmondse aanval pas echt ‘smoel’. Uit een voorzet van Boyd Reith (de Helmondse rechtsback is in de KKD op Julian Lelieveld na de verdediger met de meeste assists op zijn naam) kon Seys bij de tweede paal afronden (86’ ;0-1).

Graafschap_Seys.jpg

Matchwinnaar Dylan Seys hier in duel met linksback Roland Baas.

Twee minuten later had hij zelfs de 0-2 op de voet, maar bij zijn afronding wist hij de bal niet in een hoek te richten. Het slotoffensief van De Graafschap leverde alleen nog een kans voor invaller Danzell Gravenbergh op, doelman Havekotte had ook hier een antwoord op.

Graafschap_Havekotte_laatsteminuut.jpg

Zes minuten in blessuretijd verricht doelman Havekotte wederom een cruciale redding.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte ; Boyd Reith, Robin van der Meer (aanv.), Paul Fosu-Mensah, Dean van der Sluijs ; Jarno Lion, Jellert Van Landschoot, Gaétan Bosiers (85’ Kevin Bukusu) ; Ilias Breugelmans (58’ Jelle Goselink), Arno Van Keilegom (77’ Dylan Seys), Jules Houttequiet.
Geel: Seys (90’+5 ; neerhalen tegenstander), Reith (90’+5 ; tijdrekken) en Havekotte (90’+6 ; opstootje)
Op de bank en niet ingevallen: Sander Vereijken, Jessy Hendrikx, Bryan van Hove en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Keyennu Lont, Maxime De Bie, Jossue Dolet en Robin Mantel (keeper).

Graafschap_vdSluijs.jpg