11 februari 2022
Helmond Sport 2-2 Telstar
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport niet voorbij tiental Telstar

Ondanks een uur lang numeriek overwicht, is Helmond Sport er vanavond niet in geslaagd om de confrontatie met Telstar winnend af te sluiten. De laatste thuiszege dateert zodoende nog steeds van 1 oktober jl. toen Jong Ajax met 3-1 werd verslagen.

Telstar_publiek.jpg

Eindelijk weer publiek toegestaan in het SolarUnie Stadion.

Tegen de Witte Leeuwen was de vaste rechtsback Boyd Reith wegens een blessure niet beschikbaar, Sander Vereijken was net zoals afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht zijn vervanger. Vereijken tekende weliswaar voor de eerste serieuze Helmondse doelpoging, maar was uiteraard vooral in defensief opzicht actief.
Verdedigend had Helmond Sport het bijzonder lastig tegen de zoals gewoonlijk in een 3-5-2 formatie aantredende gasten. Op de linkervleugel was het regelmatig Randy Wolters die werd vrijgespeeld, uit diens voorzet kwam ook de verdiende openingstreffer. Paul-Fosu Mensah (kreeg als mandekker de voorkeur boven Maxime De Bie) kon de voorzet niet onderscheppen, de andere centrale verdediger Robin van der Meer kon zijn directe opponent Rein Smit niet afstoppen (18’ ;0-1).

Telstar_Vereijken2.jpg

Vanaf het moment dat Telstar met een man minder speelde, werd het voor rechtsback Sander Vereijken heel wat eenvoudiger.

Ook na deze achterstand was Helmond Sport niet bij machte te krijgen om vat te krijgen op het Velsense aanvalsspel. Dat veranderde na iets meer dan een half uur spelen toen de Russische centrale verdediger Roman Tugarinov Kuklin met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. De huurling van het Spaanse Espanyol schatte een verre pass van Arno Van Keilegom verkeerd in, om vervolgens de doorgebroken Aaron Bastiaans tegen de grond te werken. De daaropvolgende beslissing van scheidsrechter Rozendal was volstrekt logisch.

Telstar_VanKeilegom2.JPGArno Van Keilegom wordt gefeliciteerd met zijn gelijkmaker

Telstar moest zijn offensieve stellingen noodgedwongen opbreken, zo werd Randy Wolters teruggehaald naar de linksback positie. Maar de verdediging van Telstar was nog allerminst op orde, in een tijdsbestek van minder dan een kwartier kreeg Helmond Sport een aantal mogelijkheden. Jelle Goselink was tweemaal besluiteloos in de afronding, en dat overkwam Arno Van Keilegom eveneens. Net nadat Jellert Van Landschoot de lat had getroffen, haalde Arno Van Keilegom de trekker wel op de juiste manier over bij een schot vanaf de rand van het strafschopgebied (42’ ;1-1).
Laatstgenoemde kreeg in de extra-tijd van de eerste helft zelfs nog de mogelijkheid op een tweede treffer, maar zijn inzet op een voorzet van Dean van der Sluijs miste voldoende kracht.

Telstar_Bastiaans.jpgWederom een basisplaats voor VVV-huurling Aaron Bastiaans.

Na de hervatting zou Helmond Sport niet meer zo eenvoudig aan doelkansen komen. Telstar-trainer Andries Jonker had de zaak weer op orde gebracht door o.a. een tweetal wissels. Rein Smit werd de enige spits, ondersteund door de vanaf de linkerkant opererende Rashaan Fernandes (de rechterflank werd na rust compleet ‘braak’ gelaten). Ondanks het feit dat de Helmondse verdediging in (ruime) overtal was, konden de gasten toch een aantal keren richting doel doorstoten. Nadat een aantal Helmondse verdedigers hadden verzuimd om daadwerkelijk in te grijpen, kon middenvelder en aanvoerder Sven van Doorm vanaf dichtbij doelman Mike Havekotte passeren (62’ ;1-2).

Telstar_Seys.jpg

Slechts een kwart wedstrijd voor Dylan Seys.

Met Dylan Seys in de ploeg voor Aaron Bastiaans (de enige die na rust op het doel van Abdel el Ouazzane had geschoten) ging Helmond Sport op zoek naar de gelijkmaker. Een schitterende pass van Sander Vereijken werd door Seys verlengd richting doelmond, daar hoefde Jelle Goselink alleen maar de bal in de netten te lopen (69’ ;2-2).
Maar verder zou Telstar niet meer in verlegenheid worden gebracht. Het tiental kon eenvoudig overeind blijven, en had vijf minuten in blessuretijd via invaller Jip Molenaar nog een grote kans op de 2-3.
Helmond Sport blijft door dit gelijkspel op de voorlaatste plaats staan van de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar_Goselink_juich.jpg

Jelle Goselink is blij met zijn vijfde treffer van het seizoen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Sander Vereijken, Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Lucas Defise (60’ Thomas Beekman), Jarno Lion (90’+3 Maxime De Bie), Jellert Van Landschoot; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Aaron Bastiaans (66’ Dylan Seys).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Gaétan Bosiers, Bryan van Hove, Amoros Nshimirimana, Kevin Bukusu, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Boyd Reith, Ilias Breugelmans, Keyennu Lont, Jules Houttequiet en Jessy Hendrikx.