11 maart 2022
Almere City FC 3-0 Helmond Sport
Yanmar Stadion

Helmond Sport onmachtig in Almere

Helmond Sport heeft een opnieuw een nederlaag geleden, in het Yanmar Stadion werden de punten tegen het eveneens laag geklasseerde Almere City heel makkelijk ingeleverd.

De eerste doelkans was wel voor het team van Sven Swinnen. Een steekbal van Thomas Beekman zette Dylan Seys vrij voor het doel van Nordin Bakker, maar stuitte vervolgens op deze keeper van Almere City. In dezelfde aanval schoot Dean van der Sluijs net naast, en hiermee zijn de Helmondse wapenfeiten van voor de rust ook meteen vermeld.

Almere_Lion_Strafschop.jpg

Jarno Lion veroorzaakt met deze overtreding een strafschop.

De thuisclub had achttien minuten nodig voor de eerste gevaarlijke aanval, afgerond met een inzet van Danny Post. Twee minuten later leidde een ongelukkige interceptie van Jarno Lion de openingstreffer in. De huurling van KV Mechelen had de bedoeling om de bal over zijn eigen achterlijn te tikken, maar in plaats daarvan bracht hij Thijs van Leeuwen in kansrijke positie. In een poging dit te corrigeren maakte hij een overtreding, de toegekende strafschop werd door Lance Duijvestijn benut, zijn tiende treffer van het seizoen (21’ ;1-0).

Almere_Havekotte_1-0.jpgMike Havekotte wordt vanaf elf meter gepasseerd door Lance Duijvestijn.

Deze ex-speler van Helmond Sport had ook een rol bij de tweede treffer, zijn vrije trap werd door Jarno Lion in eigen doel gewerkt (45’+1; 2-0). Al snel na de hervatting ging het laatste restje hoop op een positief resultaat verloren. Doelman Havekotte wist nog redding te brengen toen spits Maarten Pouwels alleen op hem opdook, maar was een minuut later kansloos op een inzet van Thijs van Leeuwen (52’ ;3-0).

Almere_Lion_ed.jpgHet tweede ongelukkige moment van Jarno Lion, via zijn been gaat de bal in eigen doel.

De rest van de wedstrijd was een formaliteit. Helmond Sport kwam via invaller Breugelmans nog tot een serieuze kans, waarbij de huurling van KV Mechelen geblesseerd raakte. Even na deze botsing met Almere-keeper Bakker moest Breugelmans het veld verlaten, aangezien trainer Swinnen al door zijn wissels heen was moest Helmond Sport het laatste kwartier met tien man verder. In de score kwam geen verandering meer.

Almere_KofaMensah.jpgPaul Fosu-Mensah kan de 3-0 niet verhinderen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith (71' Ilias Breugelmans), Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Jarno Lion (55' Maxime De Bie), Thomas Beekman (71' Lucas Defise), Aaron Bastiaans (46' Sander Vereijken); Dylan Seys (55' Jessy Hendrikx), Jelle Goselink, Jellert Van Landschoot.
Geel: Lion (20'), Van der Sluijs (47') en Van der Meer (74'), allen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Bryan van Hove, Amoros Nshimirimana, Kevin Bukusu, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Arno Van Keilegom, Jules Houttequiet, Gaétan Bosiers en Keyennu Lont.