11 augustus 2023
Roda JC 4-1 Helmond Sport
Parkstad Limburg Stadion

Helmond Sport start seizoen met nederlaag in Kerkrade

Helmond Sport is de competitie teleurstellend begonnen, in Kerkrade werd met 4-1 verloren van Roda JC.
Trainer Bob Peeters had voor deze seizoenouverture maar liefst negen veldspelers opgesteld die vorig jaar ook al in Helmondse dienst waren. Alleen KV Mechelen-huurling Joseph Amuzu en doelman Wouter van der Steen maakten in het Parkstad Limburg Stadion hun basisdebuut voor Helmond Sport. Laatstgenoemde moest al erg vlug zijn eerste tegengoal incasseren, een kanonskogel vanaf twintig meter afgevuurd door FC Volendam-huurling Walid Ould-Chikh ging onhoudbaar in het dak van het doel (5’ ;1-0).

Roda_Amuzu.jpgActie van debutant Joseph Amuzu.

Net nadat Arno Van Keilegom voor het eerste Helmondse schot tussen de doelpalen had getekend, werd de achterstand verdubbeld. De Helmondse verdediging weigerde om in te grijpen, met als gevolg dat de bal bij de volledig vrijstaande Enrique Zauner terecht kwam (20’ ;2-0).

Roda_Lorentzen.jpgLorentzen was in de eerste helft de Helmondse centrumspits.

De Helmondse doelman wist daarna een grotere achterstand voor rust te voorkomen door een vrije trap van Brian Koglin te keren. Michael Chacon zou de rust overigens niet halen, de middenvelder viel geblesseerd uit. Bryan van Hove en Håkon Lorentzen (net voor affluiten had hij nog op aangeven van invaller Peter van Ooijen nog een doelkans) zouden na de rust niet meer tussen de lijnen verschijnen. Deze wissels hadden ook een tactische omzetting tot gevolg. Botos werd de nieuwe nummer tien, Van Ooijen nam de linksbuitenpositie over van Arno Van Keilegom die terugzakte naar het middenveld, Martijn Kaars ging in het centrum van de aanval spelen.

Roda_Chacon.jpgOngelukkige competitiestart voor Chacon.

Laatstgenoemde zorgde er kort na rust voor dat de hoop weer terug kwam bij de kleine tweehonderd meegereisde Helmondse supporters. Een fantastische steekpass van Botos werd door de goed vrijgelopen Martijn Kaars prima afgerond (50’ ;2-1). Helmond Sport kreeg daarna daadwerkelijk kansen om het tij te keren. Een voorzet van Amuzu kwam (bij toeval) bij Arno Van Keilegom die echter ruim overschoot. Binnen enkele minuten tijd kreeg Martijn Kaars tot tweemaal toe de kans op de 2-2.

Roda_Kaars3.jpgDe aansluitingstreffer van Martijn Kaars!

Tussen die twee kansen door redde Wouter van der Steen met de voet op een hard schot van Zauner, maar in de slotfase werd hij nog tweemaal gepasseerd. Een fraaie Limburgse aanval werd afgerond door invaller Saydou Bangura (86’ ;3-1), kort daarna passeerde een andere invaller Lennard Daneels eerst Van Vlerken en vervolgens Van der Steen (89’ ;4-1).

Roda_Kaars4.jpgMaar een tweede treffer van de Helmondse clubtopscorer bleef uit.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Elmo Lieftink, Bryan van Hove (46’ Gabriël Çulhacı); Lucas Vankerkhoven (80’ Michel Ludwig), Martijn Kaars, Michael Chacon (39’ Peter van Ooijen); Joseph Amuzu (65’ Mohammed Amin Doudah), Håkon Lorentzen (46’ Giannis-Fivos Botos), Arno Van Keilegom.
Geel: Amuzu (24’), Vankerkhoven (79’) en Çulhacı (90’+3).
Op de bank en niet ingevallen: Mees Kreekels, Doke Schmidt, Tarik Essakkati, Noé Rottiers en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Lars Zonneveld, Pius Krätschmer, Álvaro Marín, Wassim Essanoussi en David Mistrafović.