11 september 2015
FC Den Bosch 2-1 Helmond Sport
Stadion De Vliert

Helmond Sport verliest in slotfase in Den Bosch

helmond sport verliest in slotfase in den bosch
 

Helmond Sport heeft vanavond de Brabantse derby in en tegen Den Bosch met 2-1 verloren. Trainer Jan van Dijk had zijn beginformatie op drie plaatsen gewijzigd t.o.v. het goede optreden thuis tegen NAC, zo maakten de (Utrecht-)huurlingen Markiet en Cortie hun debuut op de rechter- cq. linkervleugel in de verdediging. Dit ging ten koste van Fecunda en Justiana, bij laatstgenoemde speelde ook mee dat hij een vermoeiende interlandtrip achter de rug heeft met Curaçao, dat gold ook voor Vicento die eveneens op de bank begon.
Nadat HS in de openingsfase nog een overwicht had, zakte het gaandeweg de eerste helft ver terug. Doelman Van der Steen kon na een scrimmage voor zijn doel nog reddend optreden, maar nog geen minuut later had hij geen enkele reactie op een kopbal van Paul Beekmans (35' ;1-0).

Ook net na de rust had HS het erg moeilijk, en kwam het goed weg toen een kopbal van dichtbij via de binnenkant van de paal weer het veld in sprong. Het duurde echter niet lang voordat HS weer het initiatief naar zich toe trok. El Allouchi kwam twee maal in scoringspositie, en ook invaller Carlo de Reuver (bij zijn eerste balcontact) kwam oog-in-oog met Den Bosch-keeper Kees Heemskerk.
De verdiende gelijkmaker kwam even later van de voet van een andere invaller, Roel van de Sande zag zijn tweede poging in de uiterste hoek verdwijnen (77' ;1-1). De overgrote meederheid van de 3.187 toeschouwers zou dat moment zijn geld hebben gezet op een Helmondse zege, maar de winnende treffer viel uit het niets aan de andere kant. Een lange voorzet van Esajas werd door de goed spelende Arda Havar (vorig seizoen nog spelend bij derde klasse amateur Real Lunet uit Vught) bij de tweede paal schitterend ingekopt (90' ;2-1).

In de blessuretijd liep HS nog meer schade op, scheidsrechter Gerrets had een trappende beweging gezien van Vicento richting Daan Disveld, toen laatstgenoemde er met een bal vandoor ging terwijl de ingooi aan HS was toegekend. De huurling van Willem II zal er daarom waarschijnlijk niet bij zijn als HS (gezakt naar de tiende plaats) a.s. vrijdagavond thuis speelt tegen koploper Volendam.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Gevero Markiet, Stephen Warmolts, Alexandar Bjelica, Yannick Cortie - Kevin Visser, Jeffrey van Nuland, Steven Edwards (46' Roel van de Sande) - Gyrano Kerk, Thomas Schilders (64' Carlo de Reuver), Mounir el Allouchi (72' Charlton Vicento).
Op de bank en niet ingevallen: Gillian Justiana, Sam Strijbosch, Maiky Fecunda en Stijn van Gassel (keeper).
Geblesseerd: Jamie Watt.

Geel: Bjelica (49' ;vasthouden tegenstander), Visser (68' ;commentaar).
Rood: Vicento (90'+2; trappen naar tegenstander).

 

FC Den Bosch - Helmond Sport 11 september 2015