11 september 2020
FC Eindhoven 0-0 Helmond Sport
Jan Louwers Stadion

Doelpuntloze derby

Helmond Sport heeft zich vanavond in de derby van Zuidoost-Brabant behoorlijk tekort gedaan. Het team van Wil Boessen schiep zich voldoende kansen om de Aalsterweg als winnaar te verlaten, maar moest uiteindelijk in een doelpuntloze puntendeling berusten tegen een zwaar tegenvallend FC Eindhoven.
 

Eindh_Vereijken.jpg

Aan het spelbeeld in het Jan Louwers Stadion was het niet af te lezen dat Helmond Sport met een gehavende selectie moest aantreden. Vier spelers waren niet beschikbaar, waarvan er drie aan de aftrap stonden tegen NAC Breda. De vorige week nog geschorste Orhan Džepar keerde nu als linksback terug in de basis in plaats van Dean van der Sluijs, Kay van de Vorst nam de positie van verdedigende middenvelder over van Jeff Stans, de geblesseerde Karim Loukili werd vervangen door Juul Respen.

Eindh_Respen.jpg

Laatstgenoemde tekende voor de eerste Helmondse doelkans, op een voorzet van Sander Vereijken dook hij bij de tweede paal op. Twee minuten later zorgde Lance Duijvestijn voor het eerste schot tussen de Eindhovense palen. Ook in het verdere verloop van de eerste helft was Helmond Sport de dominerende ploeg. Het Eindhovense talent Kaj de Rooij werd volledig aan banden gelegd door de uitblinkende Boyd Reith, die op zijn beurt ook nog voor de nodige aanvallende impulsen zorgde.

Eindh_Dzepar.jpg

De grote kansen op de meer dan verdiende openingstreffer kwamen na de rust. Lance Duijvestijn had een voorzet van links afkomstig van de rechtervoet van Juul Respen alleen hoeven aan te raken met het hoofd. Respen had op zijn beurt een voorzet van Arno Van Keilegom binnen kunnen schieten. Nadat Duijvestijn zelf nog een kans had laten liggen, bood hij aan de (voor de zoveelste keer) opkomende Boyd Reith een vrije schietkans. De inzet van de Rotterdammer was echter te onbesuisd, waarmee hij naliet om zichzelf te belonen voor zijn prima spel.

Eindh_VanHoorenbeeck.jpg

Nadat Helmond Sport nog wat mogelijkheden onbenut had gelaten, lieten de blauwwitten in blessuretijd op de counter de kans liggen om drie punten (teveel) te pakken. Hugo Botermans zag zijn inzet vrij voor doel echter gekeerd door Stijn van Gassel, het linkerbeen van de Helmondse doelman voorkwam een enorme kater.

Eindh_vdVorst.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar ; Kay van de Vorst, Sander Vereijken, Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom, Jordy Thomassen, Juul Respen (76' Gaétan Bosiers).
Geel: Respen (62' ;neerhalen tegenstander) en Vereijken (80' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Maxime De Bie en Rowen Koot (keeper).
Afwezig: Dean van der Sluijs, Karim Loukili, Robert Mutzers en Jeff Stans.