12 maart 2021
NAC Breda 3-2 Helmond Sport
Rat Verlegh Stadion

Helmond Sport verliest diep in blessuretijd van NAC Breda

Ondanks een goede wedstrijd is Helmond Sport met lege handen huiswaarts gekeerd uit Breda. Pas diep in de blessuretijd wist de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie het verschil te maken, Mario Bilate werd de matchwinnaar.

Helmond Sport had wel een goede start in het Rat Verlegh Stadion, al na zes minuten bracht Karim Loukili zijn team op voorsprong. Hiervoor kreeg hij wel nadrukkelijk de hulp van rechtsback Robin Schouten die simpelweg verzuimde om de bal weg te werken. Hierna was het voor Loukili een koud kunstje om zijn negende seizoentreffer te produceren (6’ ;0-1).

NAC_Juich.jpg

Amper een minuut later was de thuisclub dichtbij de gelijkmaker, het schot van Lewis Fiorini ging rakelings langs het doel van Stijn van Gassel. Dit zou echter de enige doelkans voor de geel-zwarten blijven tot tien minuten voor de rust. Een kopbal van spits Bilate ging toen via de onderkant van de lat al dan niet over de doellijn, scheidsrechter en assistent-scheidsrechter zagen er geen doelpunt in, spelers en staf van NAC daarentegen wel.

Op slag van rust kreeg Helmond Sport zelfs nog een tweetal kansen om de voorsprong te vergroten. Sander Vereijken schoot vanuit een scherpe hoek hard tegen Nick Olij, Dean van der Sluijs schoot echter te zacht in vanaf zestien meter om deze doelman te passeren. Vier minuten na rust was Helmond Sport zijn voorsprong kwijt, een voorzet van Maria werd bij de tweede paal door de vrijstaande Lex Immers ingekopt (49’ ;1-1), KV Mechelen huurling Maxime De Bie verzuimde de routinier te volgen.

NAC_Duijvestijn2.jpg

De zeer attractieve tweede helft werd zeven minuten later alweer opgeluisterd door de volgende treffer. Een inzet van Arno Van Keilegom belandde in de kruising van het NAC-doel, dit echter wel via Lex Immers (56' ;1-2). Even daarna kon Jelle Goselink de 1-3 aantekenen, maar zijn kopbal van heel dichtbij ging nog best ver naast. Geheel in de spelbeeld was het daarna NAC dat drie kansen kreeg binnen een minuut, daarbij moesten Dean van der Sluijs en Maxime De Bie op de lijn assistentie geven aan doelman Stijn van Gassel. Laatstgenoemde kreeg geen hulp toen spits Bilate alleen op hem af kwam (67’ ;2-2), zijn bewaker Alec Van Hoorenbeeck liet hem ontsnappen.

NAC_Van_Keilegom.jpg

Uiteraard was Helmond Sport toen weer aan de beurt om gevaarlijk te worden, de ingevallen Jordy Thomassen zag zijn prachtige lob via keeper Olij op de lat belanden. De laatste Helmondse kans kwam uit een corner, resulterend in een kopbal van de mee naar voren gekomen Alec Van Hoorenbeeck. De hectiek nam in de slotfase nog verder toe, resulterend in woede uitbarstingen richting de scheidsrechter van achtereenvolgens Bilate, Boessen en Duijvestijn. Eerstgenoemde stapte echter toch met een uitstekend humeur van het veld, met een schot uit de draai (ook bij deze treffer zag zijn bewaker Alec Van Hoorenbeeck er niet goed uit) bezorgde hij zijn team een niet meer verwachte zege (90’+4 ;3-2).

NAC_Joppen2.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken (90' Jeff Stans), Maxime De Bie, Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom (78' Aaron Bastiaans), Jelle Goselink (64' Jordy Thomassen), Karim Loukili.
Geel: Boessen (88' ; protesteren) en Duijvestijn (90'+3 ; protesteren).
Op de bank en niet ingevallen:  Gaétan Bosiers, Juul Respen, Joël Roeffen, Jessy Hendrikx, Ramon de Wilde, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Kay van de Vorst, Dani Theunissen (beiden geblesseerd) en Orhan Džepar (geschorst).