12 juli 2022
RSC Anderlecht 2-0 Helmond Sport
Geen publiek toegestaan

Helmond Sport biedt Anderlecht prima partij!

Helmond Sport heeft vanochtend in Horst het besloten oefenduel met RSC Anderlecht met 2-0 verloren. Zoals de uitslag al doet vermoeden kon de formatie van Sven Swinnen prima partij bieden tegen deze Belgische topclub.

Anderlecht_VanLandschoot.jpgJellert Van Landschoot maakte een goede indruk op de linkerflank.

In het eerste kwartier deed Helmond Sport zelfs niet onder voor de recordkampioen van onze zuiderburen. Jellert Van Landschoot viel op met een fraaie actie op de linkervleugel, maar daar kwam geen doelkans uit voort. “Paars-wit” schakelde daarna een tandje bij, Inter Milan-huurling Sebastiano Esposito wist doelman Mike Havekotte te passeren maar deed dit in buitenspelpositie. Binnen een paar minuten waren ook het Noorse talent Kristian Arnstad en de Nederlandse routinier Wesley Hoedt dichtbij de openingstreffer.

Anderlecht_Drinkpauze.jpgVeel animo voor de bidons.

Net voor de onvermijdelijke drinkpauze kon Robin van der Meer een (bijna net zo onvermijdelijke) Belgische goal nog voorkomen door een inzet van heel dichtbij te blokkeren. Uiteindelijk duurde het nog tot acht minuten voor rust voordat Anderlecht op voorsprong kwam, Noah Sadiki deed dit nadat de Helmondse verdediging een Belgische corner niet kon wegwerken (37’ ;1-0).

Anderlecht_Scrimmage.jpgMike Havekotte wordt voor het eerst gepasseerd deze voorbereiding.

De enige serieuze doelkans voor Helmond Sport in de eerste helft kwam op naam van Martijn Kaars. Laatstgenoemde zou in de tweede helft nog 25 minuten meedoen, en zag in die periode dat zijn ploeggenoot Jellert Van Landschoot de gelijkmaker op de voet had. De hoek én afstand waarvan hij op het lege doel (keeper Hendrik van Crombrugge had ver buiten zijn strafschopgebied balverlies gelden) moest schieten maakte het echter verre van eenvoudig.

Anderlecht_Kaars.jpgMartijn Kaars in duel met mannetjesputter Wesley Hoedt.

Een gelijke stand zou ook niet volgens het spelbeeld zijn geweest, de ploeg uit de gelijknamige Brusselse deelgemeente had inmiddels al tweemaal op de lat geschoten via Zeno Debast en Francis Amuzu. Nadat Jarno Lion een goede doelkans zag gepareerd door de Brusselse doelman, kwam de gasten nog aan een tweede treffer. Ingeleid door balverlies van David Mistrafović bepaalde Anouar Ait El Hadj de eindcijfers (81’ ;2-0), dit in een fase waarin de meeste spelers al naar het einde verlangden.

Anderlecht_bank.jpg

De Helmondse bank kijkt aandachtig toe.

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Emir Terzi; Jarno Lion, Elmo Lieftink; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jellert Van Landschoot; Martijn Kaars.

Anderlecht_Essanoussi_0.jpgWassim Essanoussi kwam na rust in actie.

Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-2-3-1 formatie):
Robin Mantel; Augustin Loof, Bram van Vlerken (70’ Flor Van den Eynden), Robin van der Meer (70’ Jarno Lion), Emir Terzi; David Mistrafović, Gaétan Bosiers; Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Jellert Van Landschoot (70’ Sander Vereijken); Martijn Kaars (70’ Jelle Goselink).
Geel: Loof (71’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jayden Davelaar, Stan Bouwens en Julian Geerts.
Afwezig: Gabriël Culhaci, Bryan Van Hove, Daniël Breedijk, Ahmed Azmi (allen geblesseerd).