12 oktober 2018
Helmond Sport 1-2 Telstar
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport ook niet voorbij Telstar

Helmond Sport wacht na negen wedstrijden nog op zijn eerste zege, het thuisduel tegen Telstar werd met 1-2 verloren. De 1.833 toeschouwers in het SolarUnie Stadion kregen een partij van een bedenkelijk niveau voorgeschoteld, waarin het team van Robby Alflen (anders dan de uitslag doet vermoeden) wellicht nog de minst povere ploeg was.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week bij Jong AZ was er in de basis een wijziging, de toen geblesseerd geraakte Nick de Louw was vervangen voor Kjell Knops. Voor de ex-speler van Roda JC, MVV en Port Vale werd het echter een bijzonder korte terugkeer, na een kwartier spelen moest hijzelf het veld geblesseerd verlaten. Helmond Sport was toen al dicht bij de openingstreffer geweest, Jordan van der Gaag (een van de betere spelers aan Helmondse zijde) raakte de lat. Met invaller Dylan de Braal al in het veld was ook Zeldenrust dichtbij de 1-0, maar daarna liet Helmond Sport zich in aanvallend opzicht niet meer zien. De Telstar-spitsen Dylan Mertens en Ryan Paul Seager zorgden in deze periode voor het eerste doelgevaar van de gasten.

Na nog een saai eerste kwartier na de rust kwam de wedstrijd eindelijk los. Spits Arne Naudts dwong Telstar doelman Jeroen Houwen tot een reflex, een paar minuten later wist de Belgische spits de bal vanaf vijf meter echter niet tussen de palen te krijgen. Met rechtsbuiten Remco Sprangers voor middenvelder Brusselers ging Alflen met drie spitsen op zoek naar een op dat moment voor het grijpen voorsprong, maar nog geen minuut later zag het perspectief er totaal anders uit. Jeroen Verkennis hield invaller en nieuweling Terell Ondaan (zat zonder club nadat zijn contract bij PEC Zwolle eind vorig seizoen niet werd verlengd) in het strafschopgebied een paar seconden vast, scheidsrechter Van de Graaf stuurde de rechtsback uit het veld (geen poging doen om de bal te spelen, maar wel scoringskans verhinderen) en legde de bal op de stip. Kyle Michael Scott (huurling van Chelsea) verzilverde de penalty (70’ ;0-1).

Met een man minder ging Helmond Sport vol op de aanval spelen, maar kreeg in een counter het deksel op de neus via Anass Najah (84’ ;0-2), na een assist van Ondaan. De spanning kwam echter weer terug toen verdediger Bart Meijers uit een corner van Zeldenrust de bal hoog in de touwen joeg (88’ ;1-2). Verder kwam HS niet meer, ook omdat scheidsrechter Van de Graaf “VAR-gevoelige” momenten in het strafschopgebied niet had bestraft. Wel stuurde Van de Graaf nog een tweede Helmondse speler van het veld, Joeri Poelmans kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding.
Helmond Sport zakt na deze nederlaag naar de voorlaatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week staat de verre uitwedstrijd op het programma bij subtopper Cambuur Leeuwarden.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis, Bart Meijers, Kjell Knops (16’ Dylan de Braal), Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jordan van der Gaag, Dean Koolhof (79’ Albian Muzaqi), Bodi Brusselers (68’ Richelor Sprangers) ; Furhgill Zeldenrust, Arne Naudts.
Geel: Poelmans (75’ ;protesteren), Sprangers (90’ ;vasthouden tegenstander) en Poelmans (90’+2 ;neerhalen tegenstander).
Rood: Verkennis (69’ ;vasthouden doorgebroken tegenstander) en Poelmans (90’+2 ;twee keer geel).
Op de bank en niet ingevallen: Maiky Fecunda, Diego Snepvangers, Bram Zwanen, Koen Wesdorp, Dion van Horne en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Nick de Louw, Steven Edwards, Ron Janzen, Daan Ibrahim en Jamie Watt (allen geblesseerd/niet wedstrijdfit).