12 oktober 2019
Roda JC 4-0 Helmond Sport
Parkstad Limburg Stadion

Ruime nederlaag Helmond Sport bij Roda JC

Helmond Sport heeft vanavond in Kerkrade een ruime nederlaag geleden, in het Parkstad Limburg Stadion werd het 4-0 voor Roda JC. Grote man bij de geel-zwarten was Roland Alberg, de rechtsbuiten nam de eerste drie treffers voor zijn rekening.

Wegens een veelvoud aan afwezigen (Dean Koolhof kwam daar kort voor de aftrap nog bij) moest trainer Wil Boessen wat aanpassingen verrichten in zijn basis formatie. De rechtsbenige Bram Zwanen werd hierdoor linksbuiten, de linksbenige Snepvangers werd op de rechtervleugel geposteerd. Laatstgenoemde stond aan de basis van het eerste Helmondse doelgevaar, uit zijn voorzet kopte Swinnen op doel. Twee minuten later was het Klomp die eveneens met het hoofd Roda-doelman Tom Muyters bedreigde.

Roda1.jpg

Dezelfde Klomp zag er echter even later achterin niet goed uit toen hij onder een pass van Daryl Werker door ging, Alberg had zodoende vrij baan richting Stijn van Gassel (14' ;1-0). Vier minuten later had de ex-speler van Excelsior en ADO Den Haag al de 2-0 op de voet, maar zijn inzet vanaf zeven meter ging rakelings naast. Clubtopscorer Ike Ugbo kreeg voor rust maar liefst drie kansen, maar kon zijn totaal van vijf treffers niet vergroten. Tussendoor had Juul Respen meer moeten doen met een voorzet van Guus Joppen, zijn kopbal vanaf zes meter ging namelijk recht op de Roda-doelman af.

Roda2.jpg

De tweede helft begon dramatisch voor Helmond Sport. Verkeerd uitverdedigen van Stijn van Gassel leidde een Roda-aanval in, Alberg verzilverde de voorzet van Croux (47' ;2-0). Een minuut later was de wedstrijd beslist, nu wist Alberg een voorzet van Rosch op waarde in te schatten (48' ;3-0). Van Gassel voorkwam een grotere achterstand door een door Klomp van richting veranderd schot van Croux te keren, maar later zou Croux toch een treffer op zijn naam krijgen, ook nu veranderde Klomp de baan van zijn inzet (83' ;4-0). 

Roda3.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Daan Klomp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jeff Stans, Orhan Džepar ; Diego Snepvangers, Juul Respen (68' Daan Ibrahim), Bram Zwanen (51' Givan Werkhoven).
Geel: Džepar (36' ;neerhalen tegenstander), Zwanen (40' ; neerhalen tegenstander), De Regt (70' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Nick de Louw, Sander Vereijken, Jeffrey Neral, Senne Vits (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Dean Koolhof, Robert Mutzers, Bodi Brusselers, Jeroen Verkennis en Kay van de Vorst.

MVV4.jpg