12 oktober 2020
FC Den Bosch 1-2 Helmond Sport
Stadion De Vliert

Helmond Sport wint bij FC Den Bosch (1-2)

Helmond Sport heeft vanavond zijn tweede uitzege van het seizoen behaald, in Stadion De Vliert werd FC Den Bosch met 1-2 verslagen. Na een zouteloze eerste helft maakten beide ploegen er gelukkig wel een attractieve tweede helft van, waarin Helmond Sport aan de goede kant van de score bleef.

DenBosch_Vereijken.jpg

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen SC Cambuur was er een (geforceerde) wijziging in de basis aangebracht, Sander Vereijken nam de plaats op het middenveld in van de geblesseerde Gaétan Bosiers. Op de bank keerden het trainersduo Wil Boessen en Frank van Kempen weer terug, maar van de openingsfase zullen ze niet erg vrolijk zijn geworden. Het duurde ruim twintig minuten voordat hun ploeg zich meldde bij het doel van ex-HS keeper Wouter van der Steen. Pogingen van Jeff Stans en Karim Loukili gingen naast, Boyd Reith koos voor zelf afronden i.p.v. afspelen naar de vrijstaande Jordy Thomassen.

DenBosch_Reith.jpg

De thuisclub deed het in deze fase al niet veel beter, het meeste gevaar van de blauw-witten kwam van de voet van middenvelder Kevin Felida. Het team van oud-HS voetballer Erik van der Ven zou in het eerste kwartier na de hervatting de greep op de wedstrijd zelfs volledig kwijtraken. Nadat Jordy Thomassen een opgelegde kans had gemist, bleef een minuut later Arno Van Keilegom wel koelbloedig toen hij alleen voor Wouter van der Steen verscheen (53' ;0-1).

DenBosch_VanKeilegom.jpg

Het was eigenlijk de eerste keer dat de rechtsbuiten zich liet zien, en onmiddelijk na deze voorsprong liet ook linksbuiten Karim Loukili van zich spreken. Na een tweetal kansjes liet hij bij zijn derde doelpoging (eindelijk) zijn klasse zijn. De beweging vanaf de linkerkant naar midden om vervolgens met rechts uit te halen deed weer denken aan zijn prima optreden tijdens de voorbereiding (59' ;0-2).

DenBosch_Loukili_0.jpg

Lang kon Helmond Sport echter niet genieten van deze 'weelde', vier minuten later was de Bossche aansluitingstreffer al een feit. Spits Jizz Hornkamp was zijn bewaker Alec van Hoorenbeeck te snel af bij een voorzet van rechts van invaller Don Bolsius, de kopbal van dichtbij was onhoudbaar van Stijn van Gassel (63' ;1-2). 

Deze invaller zou vaker in het spel worden betrokken, over de rechterflank lagen overduidelijk de mogelijkheden voor de thuisclub om nog langszij te komen. De vier wissels die Wil Boessen in de slotfase doorvoerde, zorgden er ook niet voor dat de Bossche druk minder werd. In blessuretijd had Hornkamp nog een grote kans op zijn tweede treffer, maar gleed weg op het moment suprême. Ook de eerder genoemde Bolsius had zijn goede invalbeurt kunnen bekronen met de gelijkmaker, maar een prima redding van Stijn van Gassel voorkwam dit.

DenBosch_juich.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn, Jeff Stans, Sander Vereijken (80' Maxime De Bie) ; Arno Van Keilegom (73' Dani Theunissen), Jordy Thomassen (60' Jelle Goselink), Karim Loukili (80' Juul Respen).
Op de bank en niet ingevallen: Robin Mantel (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Guus Joppen, Gaétan Bosiers, Berk Cetin, Kay van de Vorst en Rowen Koot (keeper).