13 januari 2017
MVV Maastricht 2-0 Helmond Sport
Stadion De Geusselt

Helmond Sport kansloos in Maastricht

Helmond Sport kansloos in Maastricht
 

Helmond Sport heeft vanavond in Maastricht het eerste duel na de winterstop met 2-0 verloren. Tegenstander MVV was in deze wedstrijd voor 4.188 toeschouwers duidelijk de betere ploeg, vooral in de eerste helft liet de nummer drie van de Jupiler League de nodige kansen liggen op een hogere score.
 

Trainer Roy Hendriksen had conform de verwachting Jeroen Verkennis in de basis opgesteld ter vervanging van de geschorste Verkoelen, Hiwat nam de plaats rechts op het middenveld in van de geblesseerde Zeldenrust. Lang zou zijn terugkeer in de basis echter niet duren, na ruim een half uur spelen (waarin HS bijna werd overlopen door de Limburgers) werd Hiwat gewisseld. De thuisclub had toen al een half dozijn kansen gehad op de openingstreffer, vooral spits Thomas Verheydt kwam in deze fase regelmatig vrij voor Kaya.

Met veel hangen en wurgen wist HS de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, maar na het hervatting was het snel gedaan. Van Koesveld had nog geluk dat hij de bal net over in plaats van in het eigen doel schoot, maar vijf minuten later verdween de bal wel in het net. Bij een vrije schop van 25 meter werd Kaya verrast door een precisietrap van Alessandro Ciranni in de kruising (55' ;1-0).

Twee minuten later werd deze achterstand al verdubbeld, de Nigeriaan Kelechi Nwakali werd geen strobreed in de weg gelegd bij een dribbel, Yoeri Schroyen kon zijn voorzet van heel dichtbij intikken (57' ;2-0), al leek dat wel verdacht veel op een buitenspelgoal. Pas in de slotfase kon Helmond Sport zelf voor gevaar zorgen, Jordy Thomassen draaide knap weg van zijn tegenstander maar zijn schot ging net over, Marc Höcher zag zijn inzet net voorlangs gaan.

Helmond Sport daalt na deze nederlaag naar de tiende plaats in de Jupiler League, om zich rechtstreeks te plaatsen voor de tweede ronde van de playoff moet het nog tenminste drie plaatsen stijgen. A.s. vrijdag speelt HS in het eigen Lavans Stadion tegen FC Oss.

Opstelling Helmond Sport (1-4-4-2 formatie):
Ferhat Kaya - Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Gillian Justiana - Giovanni Hiwat (36' Ron Janzen), Steven Edwards (62' Yaël Eisden), Robert Braber, Marc Höcher - Jordy Thomassen, Teije ten Den.
Geel: Thomassen (44' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Maiky Fecunda, Sam Strijbosch, Shpend Hasani, Nick de Louw, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Verkoelen (geschorst); Van Heugten, Vicento, Bourdouxhe en Zeldenrust (allen geblesseerd).

MVV Maastricht - Helmond Sport 13 januari 2017