13 januari 2019
Telstar 1-1 Helmond Sport
BUKO Stadion

Helmond Sport in Velsen dichtbij eerste uitzege

Helmond Sport was vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Telstar erg dichtbij de eerste uitzege in het seizoen 2018-2019. Het team van trainer Ronny Alflen stond lange tijd op voorsprong in het Rabobank IJmond Stadion, maar zag de Witte Leeuwen in de negentigste minuut alsnog langszij komen. De datum van de laatste zege buitenshuis blijft zodoende staan op 9 maart 2018, overigens ook bij Telstar.

Op het traditievolle aanvangstijdstip van half drie op de zondagmiddag was er sprake van nog een andere 'traditie' (althans in dit seizoen), namelijk een door veel blessures flink uitgedunde Helmondse selectie. Dean Koolhof maakte zodoende zijn opwachting als linksbuiten, dat 'verdediger van geboorte' Joeri Poelmans als rechtsbuiten stond opgesteld wekt al geen verbazing meer. De meest opvallende aanvaller vandaag was echter Richelor Sprangers, de centrumspits tekende na een kleine twintig minuten voor de eerste Helmondse doelkans. Na een prima pass van Koolhof kwam de Haïtiaanse international vrij voor Telstar doelman Wesley Zonneveld, maar vanuit een enigszins scherpe hoek wist hij het net niet te vinden.

De huurling van NAC Breda zou drie minuten later toch aan zijn eerste treffer in het betaalde voetbal komen (goals voor Jong NAC, Haïti en Haïti onder 20 jaar buiten beschouwing gelaten), vanaf twintig meter trapte hij een stuiterende bal in de verste hoek (21';0-1). Een kwartier later had hij zijn doelpuntentotaal kunnen (en wellicht moeten) verdubbelen, nadat hij keeper Zonneveld al had omspeeld schoot hij met zijn linkerbeen de bal tegen de paal in plaats van in het lege doel. Het was trouwens toch opvallend hoe vaak een pass achter de laatste linie van de thuisclub tot wanorde leidde bij het team van Mike Snoei.

De thuisclub maakte in aanvallend opzicht ook al geen indruk, al had het via Donny van Iperen wel de eerste doelkans van de wedstrijd gehad. Na de hervatting was Telstar wel vrijwel continu op de Helmondse helft te vinden, maar wist het absoluut geen vuist te maken. Met Poelmans en Koolhof veel vaker in de verdediging dan in een aanvallende positie leek het team van trainer Alflen achterin alles dicht te hebben gemetseld, maar kreeg in de slotfase alsnog het deksel op de neus. Een voorzet van links van de volledig vrijstaande Elso Brito werd door Senne Lynen vanaf een kleine tien meter in het doel gewerkt (90' ;1-1). 

Na dit achtste gelijkspel van het seizoen staat Helmond Sport zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie, opponent Telstar staat maar één plaatsje hoger maar heeft wel negen(!) punten meer. Aanstaande vrijdag komt nummer negen Cambuur op bezoek in het SolarUnie Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): 
Stijn van Gassel; Maiky Fecunda, Bart Meijers, Nick de Louw, Ron Janzen; Jordan van der Gaag, Bram Zwanen (76' Albian Muzaqi), Koen Wesdorp (86' Dylan de Braal); Joeri Poelmans, Richelor Sprangers, Dean Koolhof.
Geel: Zwanen (24'), Poelmans (88' ;tijdrekken) en Van der Gaag (90'+2 ;geen afstand nemen).
Op de bank en niet ingevallen: Kjell Knops, Juul Respen, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Swinnen (ziek), Snepvangers, Brusselers, Verkennis, Edwards, Naudts, Ibrahim en Van Horne (allen geblesseerd).