13 januari 2023
Helmond Sport 2-2 NAC Breda
GS Staalwerken Stadion

Wederom gelijkspel voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen NAC Breda, het was het tweede gelijkspel op rij voor de nieuwe trainer Bob Peeters. In zijn eerste thuiswedstrijd moest de Belgische trainer een flink aantal spelers missen, hier was ook de geschorste Arno Van Keilegom (twee wedstrijden vanwege zijn directe rode kaart in de wedstrijd tegen VVV Venlo) bijgekomen. Daar stond tegenover dat Peter van Ooijen weer beschikbaar was, deze technisch vaardige speler was samen met Jarno Lion op het Helmondse middenveld te vinden. De vier meest aanvallende spelers waren vandaag Martijn Kaars (in de punt van de aanval), de Noor Håkon Lorentzen was nooit ver weg uit zijn buurt, de vleugels waren bezet door Eros Maddy (rechts) en Wassim Essanoussi (links).

NAC_Lorentzen.jpg

Håkon Lorentzen begon vanavond i.t.t. vorige week in de basis.

In het eerste kwartier viel er geen enkel doelschot te noteren, maar de eerste de beste poging leverde de gasten meteen een voorsprong op. Nadat Jort van der Sande wel erg makkelijk werd vrijgespeeld uit een ingooi, was zijn afronding in de verste hoek allesbehalve eenvoudig (16’ ;0-1).
Onmiddellijk nadat trainer Peeters Wassim Essanoussi en Eros Maddy van kant liet wisselen, kon laatstgenoemde een voorzet van Martijn Kaars via de binnenkant van de paal achter Roy Kortsmit werken (28’ ;1-1).

NAC_Juich3.jpgVreugde om de gelijkmaker van Maddy.

Martijn Kaars zou zelf nog een doelkans krijgen na zeker niet de eerste poging om hem in de diepte te lanceren. De Helmondse clubtopscorer zag zijn inzet wel voorbij de Bredase keeper gaan, maar Tijs Velthuis haalde de bal uit de doelmond weg. Velthuis was een van de drie (centrale) verdedigers die interim-hoofdtrainer Ton Lokhoff had opgesteld, de ruimten die er op de Bredase flanken lag resulteerde echter niet in kansen. Het aantal geslaagde Helmondse doelpogingen bleef in de eerste helft dan ook beperkt tot één (de goal), de gasten konden veertig seconden in blessuretijd dit aantal verhogen tot twee toen Sabir Agougil op aangeven van ex-HS speler Odysseus Velanas de paal raakte.

NAC_VanOoijen.jpgPeter van Ooijen was hersteld van griep.

Ook in de tweede helft waren de doelkansen uiterst schaars. Toch wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, en dat nog wel binnen een minuut. Nadat scheidsrechter Martens goed de voordeelregel had toegepast (hij liet sowieso veel doorgaan) kon Håkon Lorentzen zich losrukken van zijn bewaker, uit zijn assist kon Martijn Kaars vanaf de rand van het strafschopgebied in de verste hoek scoren (55’ ;2-1).

NAC_Kaars2.jpgMartijn Kaars kwam vanavond aan zijn achtste treffer van het seizoen.

Onmiddellijk daarna kwam NAC langszij, Aimé Omgba lanceerde Odysseus Velanas die de bal laag langs Mike Havekotte schoof (56’ ;2-2). Hierna bleef de partij geheel in evenwicht, ook nadat trainer Peeters een aantal gedwongen wissels in de voorhoede moest doorvoeren. Met Scholten op de linker- en Terzi op de rechterflank haalde Helmond Sport zonder probleem de eindstreep.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Jarno Lion, Håkon Lorentzen (90’ Emir Terzi), Peter van Ooijen (65’ David Mistrafović); Eros Maddy (77’ Jafar Arias), Martijn Kaars, Wassim Essanoussi (77’ Marcus Scholten).
Op de bank en niet ingevallen: Tom Beugelsdijk, Gabriël Çulhacı, Dylan van Diepen en keeper Ahmed Azmi.
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Arno Van Keilegom (geschorst), Elmo Lieftink, Michael Chacón, Gaétan Bosiers, Jelle Goselink, Daniël Breedijk en Robin Mantel (keeper).