Grote zege Helmond Sport op Nuenen

Helmond Sport heeft vanmiddag zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding afgewerkt, in het SolarUnie Stadion was hoofdklasser RKSV Nuenen geen partij voor de formatie van Wil Boessen.

De enkele honderden toeschouwers moesten een kwartier wachten op de eerste kans, na prima voorbereidend werk van de opgekomen Joeri Poelmans schoot Diego Snepvangers op Nuenen doelman Remco Wilbers, de daaropvolgende rebound had Dean Koolhof eigenlijk niet mogen missen. Vier minuten later kwam Helmond Sport met de hulp van een ex-speler toch op voorsprong, Colin van Gool (die net zoals Sam Strijbosch een verleden in het eerste elftal van HS heeft; Jordi Wapenaar en Jasper de Jonge in de jeugd) schoot van dichtbij met Werkhoven in zijn rug een voorzet van links keihard in de eigen kruising (20’ ;1-0).

Dean Koolhof leidde de volgende Helmondse kans in door Robert Mutzers vrij voor doel te zetten, maar de van Kozakken Boys overgekomen aanvaller hield er niet meer aan over dan een corner. Uit deze hoekschop viel alsnog de tweede treffer, na een kopbal van Ferry de Regt gaf Givan Werkhoven de bal net voor de doellijn nog een laatste tikje mee (28’ ;2-0). Nadat Givan Werkhoven en Robert Mutzers nog een kans lieten liggen, bepaalde Orhan Dzepar met een fraaie kopbal op een voorzet van Joeri Poelmans de ruststand (36’ ;3-0).

Na de rust kwam Helmond Sport met een vrijwel geheel nieuw elftal in het veld, maar wist desondanks de score snel op te voeren. Daan Ibrahim rondde een voorzet van Sander Vereijken af, daarbij dankbaar gebruikmakend van een twijfelende keeper (48' ;4-0). Zes minuten later tekende Ibrahim voor zijn tweede treffer, nu met het hoofd (54' ;5-0). De (onverwachte) tegentreffer van Nuenen kwam eveneens uit een kopbal, afkomstig van Evrem Karatas (55' ;5-1). 

De gasten kwamen echter nauwelijks aan voetballen toe, en moesten toezien hoe Helmond Sport zich nog een handvol kansen schiep. De zesde Helmondse treffer was echter geen kans te noemen, het schot van Koen Wesdorp was weliswaar hard maar vanaf bijna veertig meter zeker houdbaar. Onhoudbaar was de kopbal van Jeroen Verkennis van hooguit een paar meter, de Nuenense verdediging deed bij een hoekschop van Wesdorp geen poging om het hem moeilijk te maken (73' ;7-1). In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord, ook te danken aan Helmond Sport doelman Ted Verberne die een kopbal van Colin van Gool van dichtbij onschadelijk maakte.

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt (aanv.), Daan Klomp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Robert Mutzers, Orhan Dzepar ; Dean Koolhof, Givan Werkhoven, Diego Snepvangers.
Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-3-3 formatie):
Ted Verberne ; Jeffrey Neral, Daan Klomp, Nick de Louw, Jeroen Verkennis ; Bram Zwanen, Kay van de Vorst, Koen Wesdorp ; Daan Ibrahim, Juul Respen, Sander Vereijken.