13 juli 2021
vv Gemert 2-2 Helmond Sport
Sportpark Molenbroek

Helmond Sport niet voorbij Gemert

Helmond Sport heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 niet winnend weten af te sluiten. Op Sportpark Molenbroek bleef de formatie van Wil Boessen op een 2-2 gelijkspel steken tegen Gemert.

Gemert_Thomassen.jpg

Jordy Thomassen liet in het eerste oefenduel een aantal doelkansen onbenut

Aan de aftrap tegen de in de Derde Divisie uitkomende zwart-witten stonden twee testspelers. Paul Fosu Mensah (doorliep een flink aantal jaren de jeugdopleiding van Ajax, maar vorig seizoen zonder club) stond in het centrum van de verdediging, Thom Jonkerman (vorig seizoen nog reservekeeper bij FC Eindhoven) bewaakte het doel. Verder maakten de 18-jarige Jules Houttequiet (gehuurd van KV Mechelen) vanaf de aftrap zijn eerste minuten, en dat gold ook voor de van Excelsior overgekomen Robin van der Meer.

Gemert_goalAvK.jpg

Arno Van Keilegom (rechts) en Jordy Thomassen vieren de openingstreffer.

Beiden hadden het voor de rust (na de rust kwamen ze trouwens ook niet meer terug in het veld) erg rustig. Helmond Sport had het monopolie op het balbezit, en Gemert leek dat niet zo erg te vinden. Kansen waren er in deze fase vooral voor Jordy Thomassen, maar de spits had vanavond bepaald geen gelukkige hand in de afwerking. Toch had hij wel een aandeel in de openingstreffer, nadat zijn inzet op een verdediger van Gemert was gestuit, kon Arno Van Keilegom in de rebound voormalig Helmond Sport-keeper Stefan Tielemans te passeren (19’ ;0-1).

Gemert_Hendrikx.JPG

Na de rust speelde Helmond Sport met een flink gewijzigde formatie. De nieuwe spits Jelle Goselink zette evenwel de lijn van Thomassen voort, ook hij miste een enorme kans om de voorsprong te vergroten. Het niveau werd er gaandeweg echter niet beter op. De thuisclub kon zelfs langszij komen, een counter werd door invaller Stijn van de Heuvel na een assist van Sem Jansen afgerond (79’ ;1-1).

Gemert_Nostlinger.JPG

Nando Nöstlinger (met nummer 14) wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt.

Drie minuten later kwam Helmond Sport echter weer op voorsprong, een krachtige kopbal vanaf tien meter van testspeler Nando Nöstlinger trof doel (82’ ;1-2).
Het bleek echter niet voldoende voor de winst, een onnodige overtreding in het strafschopgebied van KV Mechelen-huurling Ilias Breugelmans leverde hem een gele kaart op, maar erger, het team van trainer Reinald Boeren een penalty. Voormalig HS-jeugdspeler Ralf Kemper (op onderstaande foto zichtbaar met rugnummer zeven) zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker (87’ ;2-2).

Gemert_gelijkmaker.jpg
 

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-3-3 formatie):
Thom Jonkerman - Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Maxime De Bie, Sander Vereijken, Gaétan Bosiers - Arno Van Keilegom, Jordy Thomassen, Jules Houttequiet.

Gemert_Thomassen_0.jpg

Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-3-3 formatie):
Robin Mantel – Ilias Breugelmans, Maxime De Bie, Robin van der Meer (70' Dean van der Sluijs), Bryan van Hove - Nando Nöstlinger, Jessy Hendrikx, Jarno Lion – Arno Van Keilegom (70' Jordy Thomassen, aanv.), Jelle Goselink, Sander Vereijken (70' Gaétan Bosiers).

Gemert_Mantel.jpg

Doelman Robin Mantel moest twee treffers incasseren.