13 augustus 2019
Helmond Sport 5-1 vv Gemert
GS Staalwerken Stadion

Ruime zege Helmond Sport op Gemert

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion een ingelaste oefenwedstrijd tegen Gemert met 5-1 gewonnen. Trainer Wil Boessen stelde tegen de promovendus in de Derde Divisie spelers op die afgelopen vrijdag tegen FC Volendam niet in de basis stonden, de voor a.s. vrijdag geschorste Guus Joppen, en een tweetal testspelers. Spits Elvis Mehanovic speelde al eerder mee in het oefenduel tegen Al Raed, voor middenvelder Jairzinho Slijngard (vorig seizoen uitkomend voor de reserves van Go Ahead Eagles) was dit het eerste optreden.

Deze 20-jarige linkspoot zorgde ook voor de eerste Helmondse kans, maar kon zijn lange dribbel niet succesvol afronden. Vervolgens bracht de andere speler-op-proef Helmond Sport op voorsprong, Elvis Mehanovic kopte van dichtbij een corner van Robert Mutzers binnen (34' ; 1-0). Even later kreeg Daan Ibrahim van een Gemert verdediger de bal op een presenteerblaadje aangereikt (weliswaar op hoofdhoogte), zijn kopbal was onhoudbaar voor Bono Barten (36' ;2-0). Amper een minuut later werd deze Gemert keeper wederom gepasseerd, Robert Mutzers schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising (37' ;3-0).

Na de rust brachten de gasten de achterstand terug, op een voorzet van rechts van Jens Leijten kopte spits Thijs van Pol fraai binnen (61' ;3-1). Daarna lieten Respen, Verkennis en Neral kansen liggen om de voorsprong weer te vergroten, maar Mutzers (73' ;4-1) en Mehanovic (77' ;5-1) deden dat wel.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stefan Tielemans ; Jeffrey Neral, Jeroen Verkennis, Nick de Louw, Guus Joppen ; Daan Ibrahim, Bram Zwanen, Jairzinho Slijngard, Robert Mutzers ; Elvis Mehanovic, Juul Respen.