13 augustus 2021
Helmond Sport 1-2 Jong AZ
GS Staalwerken Stadion

Dramatische slotfase tegen Jong AZ zorgt voor een beroerde start

Helmond Sport heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In het SolarUnie Stadion had het team van Wil Boessen lange tijd uitzicht op een verdiende zege, maar moest toezien hoe Jong AZ diep in de blessuretijd er met de punten vandoor ging.

AZ-Reith.jpg

Boyd Reith is teleurgesteld nadat de kans op zijn eerste treffer bij Helmond Sport op de lat uiteen spatte.

In exact dezelfde basisformatie als vorige week in Den Bosch was Helmond Sport vanaf het begin de betere partij. Halverwege de eerste helft was de wederom prima spelende rechtsback Boyd Reith dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet met links vanaf zeven meter ging tegen de lat. Kort voor rust belandde een afstandsschot van Arno Van Keilegom op dezelfde plek, en drie minuten in de blessuretijd raakte een kopbal van Jelle Goselink de paal. Goselink en Bosiers misten in de eerste helft trouwens ook nog een kans zonder het houtwerk te raken.

AZ-VanKeilegom.jpg

Arno Van Keilegom maakte deel uit van een driemansvoorhoede die het verschil niet kon maken.

De gasten konden daar voor rust twee kansen tegenover zetten, Jelle Duin en Mohamed Taabouni fungeerden daarin beiden eenmaal als aangever en eenmaal als afronder. Het resultaat was identiek, de bal belandde beide keren in de handen van doelman Mike Havekotte. 

AZ_VanLandschoot.jpg

Jellert Van Landschoot heeft uitgehaald voor de 1-0.

Na de hervatting werd het Helmonds overwicht alleen maar groter. De zeer dynamische middenvelder Jellert Van Landschoot kwam eerst nog een paar centimeters te kort om een te korte terugspeelbal te onderscheppen, maar even later wist hij toch de lang verwachte voorsprong voor zijn rekening te nemen. Nadat hij zich fraai had vrij gekapt, liet hij doelman Sem Westerveld geen verweer op een harde schuiver (59’ ;1-0).

AZ-VanderMeer.jpg

De verder prima spelende aanvoerder Robin van der Meer ging niet helemaal vrijuit bij de gelijkmaker.

Dit leek de opmaat te zijn naar een ruimere zege, maar volledig uit het niets wisten de gasten langszij te komen. Centrale verdediger Robin van der Meer liet Fedde de Jong te veel ruimte voor een kopbal (70’ ;1-1). 
Een vernieuwde Helmondse voorsprong leek nabij toen scheidsrechter Smit een penalty toekende, de ingevallen Dylan Seys werd na een enorme snelle draai in het strafschopgebied neergelegd. Centrumspits Jelle Goselink miste echter ook deze kans vanaf elf meter, zijn inzet zeilde een meter naast.

AZ-Goselink.jpg

Een treurende Jelle Goselink bij de beruchte stip.

Seys was zelf ook nog tot twee keer toe dicht bij de oververdiende 2-1, en ook een kopbal van zijn landgenoot Maxime De Bie had het toch al luidruchtige publiek in het SolarUnie Stadion in extase kunnen brengen. Vier minuten in blessuretijd viel echter een enorme stilte, na een fraai hakballetje van Mohamed Taabouni werd Zico Buurmeester de matchwinnaar (90’+4 ;1-2). Scheidsrechter Smit liet de aftrap zelfs niet meer nemen, dramatischer had de wedstrijd niet kunnen eindigen. Helmond Sport start de competitie daardoor met nul uit twee.

AZ-Seys.jpg

Dylan Seys liet zich nadrukkelijk zien in zijn half uur durende invalbeurt

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte - Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Jellert Van Landschoot (70’ Sander Vereijken), Gaétan Bosiers (80’ Keyennu Lont), Jarno Lion – Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (61’ Dylan Seys).
Geel: Reith (22’ ;neerhalen tegenstander), Van der Sluijs (90' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Paul Fosu-Mensah, Jordy Thomassen, Jessy Hendrikx, Ilias Breugelmans, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Van Hove.

AZ_Lion.jpg

De hier aan de bal zijnde Jarno Lion liet in de blessuretijd zijn directe tegenstander van zich weglopen, met grote gevolgen. Desondanks is de huurling van KV Mechelen, samen met Van Landschoot, ontegenzeggelijk een aanwinst op het Helmondse middenveld.