13 september 2019
SC Cambuur 5-1 Helmond Sport
Cambuur stadion

Helmond Sport komt er niet aan te pas bij Cambuur

Helmond Sport heeft vanavond in Leeuwarden een flinke nederlaag geleden tegen SC Cambuur. Het team van trainer Wil Boessen had geen antwoord op het fanatieke aanvalsspel van de Friezen en moest al snel berusten in de derde uitnederlaag op rij.

In vergelijking met de gewonnen derby van afgelopen zondag was er een wijziging doorgevoerd in de basis, matchwinnaar Bodi Brusselers nam de plaats in van Diego Snepvangers. Laatstgenoemde zou echter al na 35 minuten weer tussen de lijnen staan. Linksback Joeri Poelmans werd vroegtijdig naar de kant gehaald, maar op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In het eerste kwartier had de thuisclub al de nodige kansen gemist op de openingstreffer, maar de ban werd gebroken door spits Robert Muhren die vrij voor Stijn van Gassel opdook (19' ;1-0).

Cambuur2.jpg

De Helmondse doelman kon even later linksbuiten Issa Kallon van de 2-0 afhouden, maar na een assist van laatstgenoemde (zijn directe tegenstander Guus Joppen had een zeer lastige eerste helft) had Jamie Jacobs geen enkele moeite om de 7.432 toeschouwers op de tweede treffer van de avond te trakteren (29' ;2-0). Drie minuten later was het pleit al beslecht, rechtsbuiten Ragnar Oratmangoen passeerde Stijn van Gassel met een perfect uitgevoerde stift (32' ;3-0). Dankzij wederom een prachtige save van Stijn van Gassel, nu op een kopbal van Robert Muhren, kwam er voor rust geen verandering meer in de stand. Even na de hervatting werd Robin Maulun echter door de Helmondse verdediging alle ruimte geboden voor de volgende treffer (48' ;4-0).

Na driekwart wedstrijd kreeg Helmond Sport zijn eerste kans. Na een corner (dat was ook pas de eerste van de avond) kwam de mee opgekomen centrale verdediger Ferry de Regt de bal echter niet de juiste richting meegeven. Drie minuten later was het wel raak, na een prima voorzet van invaller Diego Snepvangers kopte de andere invaller Orhan Džepar prachtig binnen (69' ;4-1). De geel-blauwen kregen daarna nog een aantal mogelijkheden op een ruimere overwinning, deze kwam er nadat scheidsrechter Bax in een Friese buiteling een strafschop zag. Delano Ladan trof doel vanaf elf meter (90' ;5-1).

Cambuur1.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt (71' Bram Zwanen), Daan Klomp, Joeri Poelmans (35' Diego Snepvangers) ; Tibeau Swinnen, Dean Koolhof, Jeff Stans (57' Orhan Džepar) ; Sander Vereijken, Givan Werkhoven, Bodi Brusselers.
Geel: Brusselers (41' ;vasthouden tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Nick de Louw, Jeffrey Neral, Daan Ibrahim, Kay van de Vorst, Senne Vits (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Jeroen Verkennis (geblesseerd).