14 februari 2020
N.E.C. 2-0 Helmond Sport
Goffertstadion

Helmond Sport komt er niet aan te pas tegen NEC

Helmond Sport is er niet in geslaagd om NEC een lastige avond te bezorgen. Het was te danken aan de vele kansen die de thuisclub miste dat de nederlaag redelijk bescheiden bleef.

In het eerste kwart van de wedstrijd gaf het team van Wil Boessen echter nog geen kans weg aan de rood-groen-zwarten. De enige tegenslag was het geblesseerd uitvallen van Guus Joppen, Jeffrey Neral was zijn logische vervanger op de rechtsback positie. Na een half uur spelen begon de Helmondse verdediging langzaam maar zeker te bezwijken onder de Nijmeegse druk. Invaller Jonathan Okita (de thuisclub moest al na negen minuten spelen gedwongen wisselen) kopte in zeer kansrijke positie over na een voorzet van het pas zeventienjarige talent Dirk Proper. De onvermijdelijke treffer kwam even later tot stand, een voorzet van linksback Bas Kuipers kon Jellert van Landschoot ongehinderd afronden (37’ ;1-0).

NEC_Verkennis.jpg
Vijf(!) minuten in de blessuretijd had NEC via Ole Romeny een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, na de hervatting werd de belegering van het doel van Stijn van Gassel nog zwaarder onder vuur genomen. Een inzet van Mart Dijkstra kon de Helmondse keeper nog keren, maar twee minuten later was hij kansloos op een kopbal van dichtbij van Zian Flemming (52’ ;2-0).
Daarna kwam Jonathan Okita nog driemaal oog in oog met Stijn van Gassel, maar wist deze niet eenmaal te passeren. Helmond Sport kroop op het einde van de wedstrijd nog een beetje uit de schulp, ook te danken aan het invallen van de overigens niet helemaal honderd procent fitte Sander Vereijken. Een schot net naast van Joeri Poelmans was echter het enige vermeldingswaardige wat Helmond Sport in de slotfase in De Goffert kon brengen.

NEC_Swinnen.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen (23’ Jeffrey Neral), Ferry de Regt, Jeroen Verkennis, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jeff Stans, Orhan Džepar ; Diego Snepvangers (77’ Robert Mutzers), Jordy Thomassen, Juul Respen (62’ Sander Vereijken).
Geel: Džepar.
Op de bank en niet ingevallen: Daan Klomp, Givan Werkhoven, Nick de Louw en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Bodi Brusselers (ziek), Bram Zwanen, Dean Koolhof en Senne Vits (allen geblesseerd).