14 maart 2022
Helmond Sport 0-3 VVV-Venlo
GS Staalwerken Stadion

Vroege rode kaart breekt Helmond Sport op tegen VVV

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion de inhaalwedstrijd tegen VVV Venlo met 0-3 verloren. Breekpunt in dit duel was de rode kaart die Sander Vereijken al na 23 minuten spelen ontving, het team van trainer Sven Swinnen kon deze numerieke minderheid uiteindelijk niet compenseren.

VVV_VanLandschoot3.jpg

Het aantal afwezigen aan Helmondse zijde was legio, de basisopstelling was dan ook uniek. Met Fosu-Mensah, Van der Meer en Bukusu waren er drie centrale verdedigers opgesteld. Bij Limburgs balbezit werd dit trio geflankeerd door Boyd Reith (rechts) en Bryan ten Hove (links), bij Helmonds balbezit waren Reith en Ten Hove diep op de vijandelijke helft te vinden. Laatstgenoemde zorgde dan ook voor de eerste twee gevaarlijke voorzetten, resp. Vereijken en Defise hadden daar meer mee kunnen doen.

VVV_VanHove.jpgBryan van Hove kreeg de voorkeur boven Dean van der Sluijs.

Ook Boyd Reith liet zich in deze fase nadrukkelijk zien, eerst verschafte hij Lucas Defise een schotkans (de Belgische huurling van Union maaide echter half over de bal heen), even later rondde hij zelf af (net naast) op een voorzet van Sander Vereijken.

VVV_Reith3.jpgBoyd Reith is dicht bij zijn eerste goal voor Helmond Sport.

Twee minuten later zou Vereijken een harde overtreding maken op Simon Janssen, welke door scheidsrechter Gerrets terecht met een gele kaart werd bestraft. Drie minuten later ging Vereijken opnieuw een duel aan met Simon Janssen, waarbij hij zijn arm erg nadrukkelijk vooruit stak. Dit was voor scheidsrechter Gerrits genoeg reden om hem zijn tweede gele (en dus rode) kaart te tonen.

VVV_Vereijken.jpgTumult na de rode kaart voor Sander Vereijken.

In eerste instantie was er weinig tot niets van te merken dat Helmond Sport met een man minder speelde. Spits Jessy Hendrikx wist zelfs de bal achter Venlo-doelman Delano van Crooij te werken, maar deed dit in buitenspelpositie.

VVV_Hendrikx.jpgJessy Hendrikx scoort in buitenspelpositie.

De tweede Venlose kans (de eerste was al na vijf minuten toen doelman Havekotte met een geweldige redding een bal vanaf de borst van Mitchell van Rooijen wist te pareren) zorgde meteen voor de openingstreffer. Een voorzet van rechts van de debuterende rechtsback Ian Hussein Ngobi werd door Carl Johansson onberispelijk afgerond (45’ ;0-1).

VVV_DeBie.jpg

Maxime De Bie was dicht bij de 1-1.

Net na de hervatting kreeg Helmond Sport nog een goede kans op de gelijkmaker, maar een kopbal van middenvelder Maxime De Bie werd door Ian Hussein Ngobi van de lijn gehaald. Het was meteen de laatste kans om terug te komen in de wedstrijd, want daarna nam VVV het initiatief nadrukkelijk over. Mike Havekotte kon nog redding brengen op een inzet van Sven Braken, maar was even later kansloos toen Nick Venema, na een steekpass van Sven Braken, vrij voor hem opdook (63’ ;0-2).

VVV_Bastiaans.jpg
Huurling van VVV Aaron Bastiaans verving Jessy Hendrikx (ook van VVV).

De van (Jong) FC Utrecht gehuurde spits zou ook voor de eindstand zorgen toen hij, op aangeven van Kees de Boer, wederom geheel vrij kon aanleggen (86’ ;0-3). Een Helmondse eretreffer bleef uit, een kopbal van de ingevallen Bosiers werd gepareerd, en in de rebound kon ook Jellert Van Landschoot het net niet vinden.

Opstelling Helmond Sport (5-2-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer (aanv.), Kevin Bukusu (73’ Gaétan Bosiers), Bryan van Hove (71’ Dean van der Sluijs); Maxime De Bie (64’ Thomas Beekman), Lucas Defise; Sander Vereijken, Jessy Hendrikx (46’ Aaron Bastiaans), Jellert Van Landschoot.
Geel: Vereijken (20' ;neerhalen tegenstander), Vereijken (23' ;slaande beweging) en Swinnen (79' ;protesteren).
Rood: Vereijken (23'; twee maal geel).
Op de bank en niet ingevallen: Amoros Nshimirimana, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Jarno Lion (geschorst), Dylan Seys, Jelle Goselink, Arno Van Keilegom, Ilias Breugelmans, Jules Houttequiet en Keyennu Lont.