14 juli 2023
STVV 0-2 Helmond Sport
Zonder publiek

Verdiende zege op STVV!

Helmond Sport heeft vanmiddag de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt, in het Noord-Limburgse Horst werd STVV uit Sint Truiden met 2-0 verslagen. De voor publiek niet toegankelijke wedstrijd vond plaats op Sportpark ‘Ter Horst’, de thuisbasis van de plaatselijke RKSV Wittenhorst.

STVV_Botos.jpg

Eerste optreden van de Griek Giannis-Fivos Botos.

De Belgische Limburgers eindigden afgelopen seizoen als twaalfde in de Jupiler Pro League, de hoogste klasse bij onze zuiderburen. Afgelopen zaterdag behaalde de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging nog een knappe 1-2 oefenzege tegen PSV, tevens werd er dinsdag met 3-1 gewonnen van TOP Oss. Vanmiddag stonden de Kanaries aan de aftrap met een ‘B-elftal’. Helmond Sport was voor rust dan ook duidelijk de betere ploeg waarbij STVV al diep op eigen helft werd vastgezet. De Belgen hadden dan ook een kwartier nodig om tot de eerste doelpoging te komen, de inzet van Okazki werd echter geblokt door Mees Kreekels.

STVV_Kaars.jpg

Martijn Kaars, vandaag fungerend als linksbuiten, is een echte spits (1-0)!

Het team van Bob Peeters kreeg halverwege de eerste helft de eerste serieuze doelkans, de debuterende Griek zag zijn schot vanaf tien meter echter schuin voorlangs gaan. De verdiende openingstreffer viel pas na de rust, op een assist van Håkon Lorentzen kon Martijn Kaars vrij op STVV-doelman Coppens af gaan. De Helmondse clubtopscorer passeerde de ex-doelman van MVV beheerst (57’ ;1-0). Amper een minuut later werd deze voorsprong al verdubbeld. De pass van de op rechts doorgebroken KV Mechelen-huurling Joseph Amuzu bereikte Håkon Lorentzen die koelbloedig afrondde (58’ ;2-0).

STVV_Lorentzen.jpg

Håkon Lorentzen passeert STVV-keeper Daniel Yabuki.

Opstelling Helmond Sport (tot 61e minuut):
Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove (46’ Wassim Lantaki); Lucas Vankerkhoven, Giannis-Fivos Botos (46’ Arno Van Keilegom), Elmo Lieftink; Joseph Amuzu, Håkon Lorentzen, Martijn Kaars.

STVV_Kreekels.jpgAcht invallers kijken toe naar dit duel van Mees Kreekels.

Na massaal wisselen aan beide kanten werd het spelbeeld op zijn kop gezet, het was nu STVV dat het balbezit opeiste. In het laatste half uur kwam Helmond Sport alleen via Peter van Ooijen tot een doelpoging. Maar ook de aandringende Belgen kwamen in deze periode niet verder dan een enkele doelkans, gepareerd door Wouter van der Steen.

STVV_Vankerkhoven.jpg

Tot de acht spelers die in de 61e minuut werden gewisseld, behoorde ook Lucas Vankerkhoven.

In deze tweede helft maakten ook nog een tweetal testspelers hun opwachting. De 22-jarige Jarno Janssen speelde in zijn jeugd bij de gezamenlijke jeugdopleiding van VVV en Helmond Sport, waarna hij in 2016 naar FC Eindhoven vertrok. In 2018 maakte de centrale verdediger bij onze buren zijn debuut in het eerste elftal, waarna er nog zestig zouden volgen. Zijn contract bij de blauw-witten liep 1 juli jl. af.

STVV_Janssen.jpgJarno Janssen op de voorgrond, Wouter van der Steen op de achtergrond.

De negentienjarige Wassim Lantaki is eveneens een verdediger. Hij is afkomstig van de Franse topclub Lille, waar de linkspoot in het tweede team op het derde nationale niveau speelt. Voor het Marokkaans elftal tot 20 jaar kwam hij al tien keer uit.

Opstelling Helmond Sport (vanaf 61e minuut):
Wouter van der Steen; Noé Rottiers, Jarno Janssen, Gabriël Çulhacı, Wassim Lantaki; David Mistrafović, Arno Van Keilegom, Michael Chacon; Tarik Essakkati, Dylan van Diepen, Peter van Ooijen.
Geel: Çulhacı (75’ ;neerhalen tegenstander).
Niet aanwezig: Michel Ludwig, Eros Maddy, Wassim Essanoussi en Lars Zonneveld.