14 november 2019
Fortuna Sittard 1-1 Helmond Sport
Fortuna Sittard Stadion

Verdienstelijk gelijkspel Helmond Sport tegen Fortuna Sittard

Helmond Sport heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard. Op het terrein van vv Walburgia in Ohé en Laak speelde het team van trainer Wil Boessen een prima eerste helft. Na een kwartier zorgde Sander Vereijken voor het eerste doelgevaar, na een mooie passeeractie werd zijn schot gestopt door Fortuna keeper Jug. Drie minuten later gaf de prima spelende Vereijken een splijtende pass op Bodi Brusselers, zijn eerste inzet werd nog door de Sloveense goalie gekeerd, maar in de rebound vond Brusselers wel het net (19' ;0-1).

Fortuna_Lineup.jpg

Drie minuten later werd Brusselers wederom gelanceerd door Vereijken, nu werd de ex-speler van NAC Breda in kansrijke positie neergelegd. Een rode kaart past niet in een oefenduel op een donderdagmiddag in een rustig Limburgse dorpje, Fortuna mocht dus met elf man verder. De "thuisclub" kwam even later wederom goed weg, na (opnieuw) een fraaie actie van Brusselers ging het schot van dichtbij van Givan Werkhoven via de onderkant van de lat weer terug het veld in.

Fortuna_Actie.jpg

Na de rust was het beste er vanaf bij Helmond Sport, de Fortunezen kwamen dan ook langszij. Na een overtreding van Nick de Louw binnen de beruchte lijnen, kon Bo Breukers vanaf elf meter scoren (70' ;1-1). Een kwartier voor tijd had Helmond Sport zijn beste fase van de tweede helft, eerst schoot Dzepar hard op doel, uit de daarop volgende corner was Nick de Louw dichtbij een tweede Helmondse treffer. In de slotfase redde doelman Senne Vits (die weinig te doen had) nog het verdiende gelijkspel door een inzet van dichtbij van Branislav Ninaj te keren.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Senne Vits – Jeffrey Neral, Jeroen Verkennis, Daan Klomp, Nick de Louw - Tibeau Swinnen (46' Orhan Dzepar), Bodi Brusselers (73' Guus Joppen), Kay v.d. Vorst - Daan Ibrahim, Givan Werkhoven (46' Juul Respen), Sander Vereijken.