14 december 2018
TOP Oss 1-1 Helmond Sport
Frans Heesen Stadion

Helmond Sport pakt punt in blessuretijd bij TOP Oss

Helmond Sport heeft vanavond in zijn laatste uitwedstrijd van 2018 een gelijkspel behaald in Oss, tegen het dit seizoen verrassend goed presterende TOP pakte het team van Robby Alflen in blessuretijd een punt. Centrale verdediger Nick de Louw zorgde met een fraaie kopbal voor een 'happy-end' in een verder weinig vermakelijk duel.

Niet voor het eerst dit seizoen miste Helmond Sport een flink aantal spelers, daarnaast had Alflen ervoor gekozen om ook Van der Gaag, Zeldenrust en Brusselers uit de basis te laten. Helmond Sport had zich ingesteld op de 5-3-2 formatie van de thuisclub, bij balbezit fungeerden Meijers, De Louw en Janzen als drie centrale verdedigers, Fecunda schoof via de rechterflank steevast door naar het middenveld. De Helmondse tactiek wierp echter vooral in verdedigend opzicht zijn vruchten af, de thuisclub (voorafgaand aan dit duel de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie) kwam voor rust welgeteld tot twee serieuze doelpogingen waaronder een van de voet van clubtopscorer Huseyin Dogan.
Dezelfde Dogan (al goed voor dertien treffers) was ook na de hervatting de eerste die aanspraak wilde maken op de openingstreffer, maar moest deze eer vier minuten nadien overlaten aan zijn collega-spits Koen van der Biezen. Ron Janzen verloor de lange aanvaller (de afgelopen twee seizoenen uitkomend voor het Duitse Paderborn 07) bij een corner van Bryan Smeets volledig uit het oog, Van der Biezen klopte doelman Stijn van Gassel bij de eerste paal met een geplaatste inzet (62' ;1-0).

Helmond Sport moest nu overschakelen op een systeem dat in aanvallend opzicht meer effect sorteert, en deed dat o.a. door driemaal te wisselen. In de slotfase kwamen de kansen ook daadwerkelijk, invaller Zeldenrust schoot uit de draai net naast en even later zag Sprangers zijn treffer van dichtbij wegens buitenspel geannuleerd. De daadwerkelijke gelijkmaker kwam voort uit een vrije trap van Diego Snepvangers, terwijl invaller Maikel Verkoelen (vorig seizoen spelend voor Helmond Sport) nog bezig was om zijn positie in de achterste linie te zoeken, scoorde de mee naar voren gestuurde centrale verdediger Nick de Louw fraai met een achterwaartse kopbal (90'+2 ;1-1).
Door dit gelijkspel verlaat Helmond Sport de laatste plaats, op doelsaldo is Jong AZ gepasseerd. Vrijdag speelt Helmond Sport zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, dan komt Jong FC Utrecht op bezoek in het Lavans Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maiky Fecunda, Bart Meijers, Nick de Louw, Ron Janzen (80' Jordan van der Gaag) ; Dean Koolhof (72' Furhgill Zeldenrust), Tibeau Swinnen, Koen Wesdorp (73' Bodi Brusselers) ; Joeri Poelmans, Richelor Sprangers, Diego Snepvangers.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Dylan de Braal, Bram Zwanen, Juul Respen, Dion van Horne en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Arne Naudts, Kjell Knops, Steven Edwards, Daan Ibrahim, Albian Muzaqi, Jeroen Verkennis en Jamie Watt (keeper).