14 december 2020
Roda JC 2-2 Helmond Sport
Parkstad Limburg Stadion

Helmond Sport pakt punt in slotfase bij Roda JC

Helmond Sport heeft vanavond in het Parkstad Limburg Stadion een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Roda JC. Een half uur voor tijd keek het team van Wil Boessen nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist toch nog langszij te komen.

Helmond Sport (voor de vierde keer op rij met dezelfde basis) kende een bijzonder moeilijke eerste helft tegen de geel-zwarten. Roda-trainer Jurgen Streppel had met Jordy Croux en Roland Alberg twee centrale spitsen opgesteld, met Erik Falkenburg vlak daar achter. Stijn van Gassel moest in de eerste tien minuten al drie keer (ver) uit zijn doel komen om een doorgebroken aanvaller van scoren af te houden. Nadat hij ook nog een paar afstandsschoten onschadelijk had gemaakt, moest hij uiteindelijk het antwoord schuldig blijven op een inzet van Erik Falkenburg vanaf de rand van het strafschopgebied (31’ ;1-0).

Roda_wie.jpg

Voor de rust kon Helmond Sport daar nauwelijks iets tegenover stellen. Spits Jelle Goselink produceerde twee kopballen, deze kwamen echter niet tussen de palen. De van FC Groningen gehuurde doelman Jan Hoekstra werd alleen in verlegenheid gebracht door een inzet van zijn eigen centrale verdediger Xander Lambrix.

Na de hervatting zou het spelbeeld drastisch veranderen. De thuisclub, zonder de geschorste Kees Luijckx en een zestal geblesseerden waaronder Nick Vossebelt, Amir Absalem en Fabian Serrarens, kwam nauwelijks meer van de eigen helft af. Uitzondering hierop waren een tweetal vlijmscherpe counters waarbij de razendsnelle Thijmen Goppel een grote rol speelde. De vorig jaar op huurbasis bij MVV (gehuurd van ADO Den Haag) uitkomende Goppel zag bij zijn eerste poging zijn stift net naast het doel gaan, bij zijn tweede poging werd hij door Loukili onreglementair van de bal gelopen met een strafschop tot gevolg. Vanaf elf meter verdubbelde Roland Alberg de Limburgse voorsprong (63’ ;2-0).

Roda_Reith.jpg

Het duurde slechts vijf minuten voordat Helmond Sport weer terug in de wedstrijd was. Een fraaie combinatie werd verzilverd met invaller Van Keilegom als aangever en Lance Duijvestijn als afmaker (68’ ;2-1). Met de van VVV Venlo gehuurde Jessy Hendrikx als extra aanvaller zette Helmond Sport aan voor een slotoffensief. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd resulteerde dit in de gelijkmaker. Scheidsrechter Bijl kende een strafschop toe nadat Van Keilegom was neergelegd in het beruchte gebied, deze werd benut door Jelle Goselink (90’ ;2-2).

Roda_Goselink.jpg

Na dit gelijkspel staat Helmond Sport met zestien punten uit zestien wedstrijden op de (...) zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond is de laatste wedstrijd voor de mini-winterstop, dan is in Wormerveer Jong AZ de tegenstander.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Guus Joppen, Dean van der Sluijs (45' Berk Cetin) ; Sander Vereijken, Jeff Stans (80' Jessy Hendrikx), Lance Duijvestijn ; Gaétan Bosiers (65' Arno Van Keilegom), Jelle Goselink, Karim Loukili.
Geel: Loukili (62' ;neerhalen tegenstander), Stans (76' ;opstootje), Goselink (81' ;neerhalen tegenstander) en Boessen (81' ;protesteren).
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Jordy Thomassen, Maxime De Bie, Juul Respen, Joël Roeffen, Kay van de Vorst, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Dani Theunissen en Ramon de Wilde.