15 februari 2016
FC Volendam 2-1 Helmond Sport
Kras Stadion

Helmond Sport laat vele kansen onbenut in Volendam

Helmond Sport laat vele kansen onbenut in Volendam

Aan het doordeweekse bezoek in Volendam heeft Helmond Sport geen punten overgehouden, het team van Jan van Dijk kreeg (overigens net zoals de thuisclub) een karrevracht aan kansen maar het rendement in de afwerking lag erg laag. 
 

Sinds zijn hersenschudding stond spits Carlo de Reuver voor het eerst aan de aftrap, Mounir el Allouchi kwam daardoor op het voor hem meer vertrouwde middenveld te spelen. De positie van de zieke Warmolts in het centrum van de verdediging  werd overgenomen door Edwards, hij kreeg (samen met Heerings) veelal te maken met Jac Tuijp die vorig seizoen nog bij Helmond Sport speelde. Tuijp heeft bij Volendam het shirt met nummer tien, maar in speelt in balbezit naast Bert Steltenpool (de 'echte' spits). Het zorgde ervoor dat HS niet alleen achterin, maar eigenlijk over het gehele veld man-tegen-man speelde. De thuisclub slaagde er in de openingsfase niet in om daar een oplossing voor te vinden, maar werd wel in het zadel geholpen toen linksback Cortie zich liet uitspelen door rechtsbuiten Elson Hooi. De ex-speler van NAC kwam vervolgens dertig meter lang niemand meer tegen, om vevolgens Van der Steen met een schuiver in de korte hoek te passeren (18' ;1-0).

Helmond Sport reageerde paniekerig op deze onverwachte achterstand, een goede minuut later had Tuijp de tweede Volendamse treffer op de voet, maar Van der Steen wist nog net een hand tegen zijn inzet te krijgen. In de daaropvolgende corner werd Tuijp wederom gevaarlijk, maar vervolgens was het Helmond Sport dat via Justiana en El Allouchi opgelegde kansen kreeg voor de gelijkmaker. De wederom goed spelende Roel van de Sande slaagde er wel in om Volendam doelman Jeroen Verhoeven te passeren, maar wegens buitenspel (Carlo de Reuver stond in de baan van het prima schot) keurde scheidsrechter Higler de treffer af.

Ook na de rust viel er genoeg te beleven voor de 3.453 toeschouwers, al nam de kansenregen wel wat af. Justiana kwam een paar centimeter te kort om een slim hakje van Carlo de Reuver te verzilveren (die verder een onopvallende rentree in de basis maakte). Volendam invaller Laghmouchi liet kort daarna de grootste kans van de wedstrijd liggen, maar de 2-0 zou toch vallen toen centrale verdediger Erik Schouten ongehinderd mocht inkoppen uit een corner (80' ;2-0). De spanning kwam weer weer terug in de wedstrijd door een andere centrale verdediger, Heerings was in de slotfase permanent in de aanval geposteerd. Na een geslaagde actie van Kerk kon de huurling van Cambuur bij de tweede paal inkoppen (85' ;2-1).

Met ook nog Markiet in de spits en doelman Van der Steen overal op het veld behalve in eigen strafschopgebied, zette Helmond Sport nog aan voor een laatste offensief. Het lukte echter niet meer om de tiende nederlaag van het seizoen af te wenden. Helmond Sport staat nu elfde in de Jupiler League, maar aangezien zowel Jong Ajax als Jong PSV hoger staan, is dit een positie die in de eindrangschikking recht kan geven op de play-offs. A.s. vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen de nummer twee VVV-Venlo.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Gevero Markiet, Steven Edwards, Kai Heerings, Yannick Cortie - Kevin Visser, Mounir el Allouchi (70' Sam Strijbosch), Roel van de Sande (83' Jeffrey van Nuland) - Gyrano Kerk, Carlo de Reuver (75' Thomas Schilders), Gillian Justiana.
Op de bank en niet ingevallen: Colin van Gool, Jeroen Verkennis, Tim Rerimassie en Jamie Watt (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Warmolts (ziek), Fecunda, Van de Kerkhof, Koot en Vicento (allen geblesseerd).

FC Volendam - Helmond Sport 15 februari 2016