15 februari 2019
FC Volendam 1-0 Helmond Sport
Kras Stadion

Helmond Sport verliest in en tegen Volendam

Helmond Sport is tegen zijn vijfde nederlaag op rij aangelopen, in Volendam was de plaatselijke FC voor 2.719 toeschouwers met 1-0 te sterk. Trainer Robby Alflen kon vanwege blessures en schorsingen geen beroep doen op maar liefst elf spelers.

De uitgedunde selectie was de oorzaak voor een opzienbarende driemansvoorhoede, FC Utrecht-huurling Velanus was hierin de spits, (aanvoerder) Naudts moest plaats nemen op de linkervleugel. Dat de thuisclub vanaf het beginsignaal het initiatief nam was geen verrassing, binnen vijf minuten was er tweemaal gevaar te noteren voor het doel van Stijn van Gassel. De openingstreffer was echter onnodig, centrale verdediger Nick de Louw leed balverlies aan de rand van de zestien, waarna ex-HS speler Kevin Visser op aangeven van Nick Doodeman kan scoren (11’ ;1-0).

Voor de rust slaagde Helmond Sport er niet in om het de thuisclub moeilijk te maken, verder dan een corner en twee schuchtere doelpogingen van Dean Koolhof kwam het niet. Ook na de hervatting bleef het bij speldenprikjes van Helmondse zijde. Diego Snepvangers kon (na Volendams balverlies in de achterhoede) vanuit een moeilijke hoek op het doel van Jordi van Stappershoef schieten, Arne Naudts kon in kansrijke positie een fraai steekpass van Bram Zwanen niet onder controle krijgen.

Het andere Oranje liet in het tweede kwartier na de rust een aantal mogelijkheden liggen om de wedstrijd op slot te gooien, zo was spits Dani van der Moot tot twee keer toe dichtbij de beslissende 2-0. Met aanvaller Muzaqi voor Koolhof wisselde Alflen twintig minuten voor tijd aanvallend, deze invaller zou ook als enige in deze wedstrijd Volendam doelman Van Stappershoef tot een redding dwingen. In de slotfase (waarin Meijers als extra spits fungeerde) kreeg alleen de thuisploeg nog kansen op een treffer.

Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de voorlaatste positie van de Keuken Kampioen Divisie staan. Volgende week is er een mogelijkheid om een plaats te stijgen, daarvoor is een zege in het SolarUnie Stadion op Jong AZ nodig.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Stijn van Gassel; Maiky Fecunda (70' Maikel Verkoelen), Bart Meijers, Nick de Louw, Kjell Knops (49' Ron Janzen) ; Jordan van der Gaag, Bram Zwanen, Dean Koolhof (70' Albian Muzaqi) ; Diego Snepvangers, Odysseus Velanas, Arne Naudts.
Geel: Naudts (67' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Sprangers, George, Brusselers, Verkennis, Edwards, De Braal, Ibrahim en Van Horne (allen geblesseerd).
Geschorst: Swinnen, Poelmans en Wesdorp.