15 april 2016
Helmond Sport 0-4 Go Ahead Eagles
GS Staalwerken Stadion

Playoffs buiten bereik na 0-4 tegen Eagles

Playoffs buiten bereik na 0-4 tegen Eagles

 

Helmond Sport heeft zijn laatste kans op deelname aan de playoffs verspeeld, tegen de nummer vijf van de Jupiler League Go Ahead Eagles werd een pijnlijke 0-4 nederlaag geleden. Sam Strijbosch miste vroeg in de wedstrijd een strafschop, in de laatste tien minuten scoorden de gasten maar liefst drie keer.
 

Veel blessures, maar dit keer aan beide kanten

Trainer Remond Strijbosch had "zoals gewoonlijk" te maken met heel wat afwezigen, nieuw op deze lange lijst was de naam van Kevin Visser. Voor Sam Strijbosch was er zodoende weer een plaats op het middenveld, de 17-jarige Jeroen Verkennis mocht voor de derde achtereenvolgende maal in de basis beginnen als rechtsback. Overigens had Eagles-coach Hans de Koning te maken met een net zo lange lijst, met Leon de Kogel en Sander Duits als bekendste spelers.

Kerk wederom gevaarlijkste aanvaller

Net zoals afgelopen maandag tegen Achilles '29 was Gyrano Kerk de man die Helmond Sport in aanvallend opzicht in de beginfase op sleeptouw nam, al na vier minuten leverde dat de eerste gevaarlijke situatie op voor het doel van Theo Zwarthoed. Acht minuten later kwam de huurling van Utrecht wederom dreigend het strafschopgebied binnen, waarna Lars Lambooij besloot om hem vast te houden. Scheidsrechter Kooij gaf hiervoor een gele kaart en een strafschop, maar net zoals El Allouchi vorige week tegen NAC, slaagde nu Sam Strijbosch er niet in om de bal vanaf elf meter tussen de palen te schieten.

Oud-linksback scoort nu als spits tegen Helmond Sport

Ex-HS trainer Hans de Koning had (noodgedwongen) oud HS-speler Kenny Teijsse als spits opgesteld, in het Lavans Stadion beter bekend als linksback. Zijn sprongkracht is eveneens bekend, en dat werd bevestigd toen hij na een voorzet van Darren Maatsen het luchtduel won van Markiet, de bal ging snoeihard langs Van der Steen in het doel (27' ;0-1). Laatstgenoemde hield tien minuten later Jerry van Ewijk van de (wel erg geflatteerde) 0-2 af, de 1-1 (die de verhoudingen op het veld heel wat beter zou weergeven) bleef achterwege omdat spits Carlo de Reuver er niet in slaagde om een goede voorzet van Edwards te verzilveren.

Van kwaad tot erger  

Na de rust was het echter gedaan met het redelijke veldspel, in het derde kwart van de wedstrijd viel er alleen een gesmoord schot van dichtbij van Kerk te noteren. Na de dubbele wissel (de invallers Thomas Schilders en Marijn van Heugten kwamen in de voorste linie te spelen, later kwam verdediger Markiet daar nog bij) zakte het Helmondse niveau nog verder weg. Kenny Teijsse kreeg hierdoor de gelegenheid voor zijn tweede treffer van de avond (82' ;0-2).
De ontluistering werd nog groter toen de flink provocerende Randy Wolters de assist gaf voor een treffer van Darren Maatsen (90' +1; 0-3), die op zijn beurt ook voor de eindcijfers zorgde (90'+4 ;0-4).

Stand en volgende wedstrijd  

Na deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de dertiende plaats in de Jupiler League, de playoff plaatsen zijn daarmee buiten bereik. A.s. vrijdag staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma, dit tegen hekkensluiter FC Oss.
 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Gévero Markiet, Gillian Justiana - Sam Strijbosch (63' Marijn van Heugten), Steven Edwards, Roel van de Sande - Gyrano Kerk, Carlo de Reuver (63' Thomas Schilders), Mounir el Allouchi.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Kai Heerings, Sven van de Kerkhof, Tim Rerimassie, Colin van Gool en Stijn van Gassel (keeper).
Afwezig: Visser, Cortie, Koot, Vicento, Fecunda, Watt en Van Nuland (allen geblesseerd).

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 15 april 2016