15 april 2022
Roda JC 5-3 Helmond Sport
Parkstad Limburg Stadion

Drie Helmondse goals niet voldoende voor resultaat bij Roda JC

Ondanks een geslaagde ‘remontada’ na een uitzichtloos lijkende 3-0 achterstand, is Helmond Sport toch met lege handen vertrokken uit het Parkstad Limburg Stadion. De selectie van Sven Swinnen leed zodoende zijn 22e nederlaag van het seizoen.

De Helmondse trainer had een wijziging aangebracht in de basis, Arno Van Keilegom kreeg op de rechtsbuiten positie de voorkeur boven Thomas Beekman. Deze ‘bijna vertrouwde’ formatie werd in de beginfase overlopen door het team van ex-HS trainer Jurgen Streppel. Doelman Mike Havekotte kon nog redding brengen bij een hard schot van clubtopscorer Dylan Vente, maar was twee minuten later kansloos op een kopbal van dichtbij van Xian Emmers (6’ ;1-0).

Roda_1-0.jpgDe Helmondse fans in het uitvak zien hoe hun club op achterstand komt.

Drie minuten later produceerde deze zoon van Marc Emmers (Belgisch oud-international, kwam o.a. uit voor KV Mechelen) een schot dat net boven de kruising belandde. Het kansenfestival uit het eerste kwartier werd afgesloten met een tweede treffer, in een uitval gaf de Duitse assistenkoning Patrick Pflücke (het was al zijn dertiende van het seizoen) Dylan Vente een niet te missen kans (14’ ;2-0).
Helmond Sport kwam na dit desastreuze eerste kwartier wat beter in de wedstrijd, maar moest desondanks een derde treffer incasseren. Uit een voorzet van rechts kon clubtopscorer Dylan Vente zijn tweede goal van de wedstrijd en daarmee zijn 22e van het seizoen op zijn naam brengen (28’ ;3-0).

Roda_3-0.jpgMike Havekotte wordt voor de derde keer gepasseerd.

Tot dan toe bleef het Helmondse gevaar beperkt tot een situatie in het Roda-strafschopgebied waarin ex-HS speler Guus Joppen mogelijk een overtreding maakte op Dylan Seys. Roda-keeper Rody de Boer hielp echter een handje door bij een corner van Arno Van Keilegom onder de bal door te gaan, Jarno Lion kon zodoende met een kopbal zijn eerste Helmondse treffer aantekenen (32’ ;3-1).

Roda_Lion.jpgJarno Lion (met rugnr.6) gaat dit kopduel niet aan, maar scoorde wel met het hoofd.

Bijna had Arno Van Keilegom een tweede assists op zijn naam gekregen toen hij Dylan Seys een vrije doortocht richting De Boer verschafte. Het was echter linksbuiten Patrick Pflücke die met een enorme sprint deze kans nog kon verijdelen. Dezelfde Pflücke was vijf minuten later zelf dicht bij de 4-2, dit in de rebound op een door Havekotte gekeerd schot van Vente. Ook Boyd Reith zou nog tweemaal aan de basis staan van een grote kans. Eerst bracht de rechtsback Arno Van Keilegom in stelling die tegen de keeper schoot. Daarna was het de beurt aan Dylan Seys die tegen de paal schoot.

Roda_3-1.jpgThomas Beekman (rechts) zorgt voor de aansluitingstreffer.

Net na de hervatting zou Helmond Sport wel de kansen benutten. Uit een voorzet van Jellert Van Landschoot tikte de ingevallen Thomas Beekman binnen (52’ ;3-2). Een minuut later gaf de huurling van NEC een voorzet die door Gaétan Bosiers werd verzilverd (53’ ;3-3).

Roda_Bosiers_3-3.jpgBosiers (helemaal rechts) juicht om zijn gelijkmaker.

Nadat de wedstrijd een paar minuten was gestaakt vanwege het gooien van plastic bekers met vermoedelijk Limburgs bier door in ieder geval wel zeker Limburgse fans, nam de thuisclub het heft weer stevig in handen. Even later nam Daryl Werker ook het shirt van Dylan Seys in zijn handen, vervolgens kon de centrale verdediger Patrick Pflücke vrij voor doelman Havekotte zetten (69’ ;4-3).

Roda_4-3.jpgDe beste man van het veld zorgt voor de 4-3.

Met twee verse aanvallers (Goselink en Houttequiet) probeerde HS-coach Swen Swinnen nog om de wedstrijd te kantelen, maar ingeleid door een fout van een andere invaller Paul Fosu-Mensah zorgde Xian Emmers, ingeleid met een prachtige sleepbeweging, met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing (89’ ;5-3).

Roda_5-3.jpg

Invaller Fosu-Mensah kan zijn fout niet meer corrigeren, met de 5-3 tot gevolg.

Opstelling Helmond Sport (5-2-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Jarno Lion (79’ Jules Houttequiet), Robin van der Meer, Bryan Van Hove, Dean van der Sluijs; Maxime De Bie (46’ Paul Fosu-Mensah), Gaétan Bosiers (71’ Sander Vereijken); Arno Van Keilegom (46’ Thomas Beekman), Dylan Seys (79’ Jelle Goselink), Jellert Van Landschoot.
Geel: Lion (24’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Ilias Breugelmans, Jessy Hendrikx, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Kevin Bukusu, Lucas Defise, Aaron Bastiaans, Tarik Essakkati, Amoros Nshimirimana en Keyennu Lont.