15 oktober 2021
Helmond Sport 0-0 ADO Den Haag
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport en ADO Den Haag scoren niet

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion ADO Den Haag op een doelpuntloos gelijkspel gehouden. De best presterende en meest scorende ploeg uit de KKD wist zich vrijwel geen kansen te scheppen tegen het verdedigend goed georganiseerde Helmond Sport.

ADO_Opkomst.jpg

Trainer Wil Boessen had zijn basis op één positie (linksback) veranderd in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd bij FC Dordrecht, Dean van der Sluijs was opgesteld ten faveure van Bryan van Hove. De Helmondse verdediging hield zich in deze samenstelling prima staande tegen het team van ex-HS trainer Ruud Brood. Afgezien van een doelpoging vanaf zes meter van middenvelder Dhoraso Moreo Klas was er voor rust geen enkel gevaar te bespeuren voor het doel van Mike Havekotte.

ADO_VanderSluijs.jpg

Dean van der Sluijs in duel met zijn directe tegenstander Amar Catic

Ook Helmond Sport kreeg precies een kans voor de rust, Arno Van Keilegom kon op aangeven van Boyd Reith vanaf twaalf meter uithalen. Dat de Helmondse rechtsback aan de basis staat van een doelkans is zeker geen uitzondering, voorafgaand aan deze speelronde stond Reith bovenaan dit klassement (alles wordt tegenwoordig bijgehouden) met 22 voorzetten.

ADO_Vereijken.jpg

Jarno Lion en Sander Vereijken (hier liggend) verzetten handenvol werk op het middenveld.

Na de rust wijzigde het spelbeeld licht, Helmond Sport kwam wat minder vaak aan de bal en plooide bij balverlies ook verder achteruit. Ook het hoge tempo van de eerste helft werd niet meer gehaald. Gevaar voor de doelen was echter nog net zo zeldzaam. Beide keepers hadden nauwelijks iets te doen, waarbij Havekotte zich tenminste nog kon onderscheiden door flink wat seconden te winnen bij doeltrappen. Van een Haags slotoffensief kwam het totaal niet, zodoende kon Helmond Sport een verdiend gelijkspel behalen.

ADO_Reith.jpg

Een zeldzame Helmondse doelpoging van na de rust, Boyd Reith ziet zijn schot echter naast het doel van Luuk Koopmans gaan

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Sander Vereijken, Jarno Lion, Gaétan Bosiers (62’ Jossue Dolet), Jellert Van Landschoot;  Arno Van Keilegom (86’ Keyennu Lont), Jelle Goselink (74’ Jules Houttequiet).
Geel: Lion (45’+5 ;neerhalen tegenstander) en Reith (89’ ;neerhalen tegenstander)
Op de bank en niet ingevallen: Bryan van Hove, Paul Fosu-Mensah, Kevin Bukusu, Ilias Breugelmans, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Dylan Seys en Jessy Hendrikx (beiden geblesseerd).