16 februari 2018
Helmond Sport 2-0 Jong FC Utrecht
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verslaat hekkensluiter Jong FC Utrecht

Helmond Sport heeft zijn eerste thuiszege van 2018 geboekt, in het Lavans Stadion werd met 2-0 gewonnen van de nummer laatst van de Jupiler League Jong FC Utrecht. Behalve dit positieve resultaat was er nog meer goed nieuws te melden, Maikel Verkoelen maakte in de slotfase zijn eerste minuten in competitieverband sinds hij bijna een jaar geleden een gescheurde kruisband opliep.

Na een half spelen was er voor de 1.131 toeschouwers echter nog geen enkele reden voor tevredenheid geweest, de 'clash' tussen de twee laagst geklasseerde teams uit de Jupiler League leverde een tenenkrommend schouwspel op. Het team van Roy Hendriksen leek geen enkele intentie te hebben om aanvallend wat te bereiken, het beloftenelftal van FC Utrecht had die intentie wel, maar miste de kwaliteit om daardoor gevaarlijk te worden.
 
Met een doelpoging van Jordy Thomassen (weliswaar hoog over) werd een uiterst vermakelijk laatste kwartier voor de rust ingeluid. Een minuut later had dezelfde Thomassen een enorme kans kunnen krijgen, tenminste als Bram Zwanen niet voor eigen succes was gegaan. Opvallend was Zwanen ook verantwoordelijk voor het eerste schot op doel van Stijn van Gassel, in een poging om een gevaarlijke voorzet weg tewerken schoot de middenvelder uit Aarle-Rixtel van dichtbij hard tegen zijn eigen doelman aan. In de daaropvolgende corner werden de gasten voor het eerst op eigen kracht gevaarlijk (kopbal van de mee naar voren gekomen centrale verdediger Robin Zwartjes), maar vijf minuten later was het Helmond Sport dat zelf toesloeg uit een hoekschop. De tot dan toe onzichtbare Charlton Vicento (hij zou na de rust overigens net zoals De Braal geblesseerd uitvallen) kon vanaf een meter of twaalf verwoestend uithalen (40' ;1-0).

Nog voor de rust had deze voorsprong verdubbeld kunnen worden door zowel Robert Braber (schot op de paal) en Jordy Thomassen, maar het spektakel van het laatste kwartier van de eerste helft zou na de hervatting geen vervolg krijgen. Helmond Sport beperkte zich weer tot achteruit lopen en in balbezit een veel te laag tempo te hanteren, ook nadat de gasten met tien man verder moesten. Centrale verdediger Ruben Hoogenhout liep al in de 49e minuut tegen zijn tweede gele kaart aan, in ondertal kon (ook) Jong Utrecht geen vuist meer maken. Uit een zeldzame geslaagde combinatie opgezet door Thomassen en Hiwat kon invaller Marijn van Heugten voor de eindcijfers zorgen (85' ;2-0).

Helmond Sport vergroot door deze zege de voorsprong op Jong FC Utrecht naar negen punten. A.s. vrijdag staat de lastige uitwedstrijd bij De Graafschap op het programma.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Dylan de Braal (73' Robert van Koesveld), Jason Bourdouxhe ; Steven Edwards, Robert Braber, Bram Zwanen (88' Maikel Verkoelen) ; Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Charlton Vicento (54' Marijn van Heugten).
Geel: Vicento (21' ;neerhalen tegenstander), De Braal (26' ;neerhalen tegenstander), Warmolts (45'+1 ;vasthouden tegenstander) en Verkennis (68' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Maiky Fecunda, Nick de Louw, Daan Ibrahim, Wietse van Lankveld, Joris van Gerwen (keeper) en Jamie Watt (keeper).
Afwezig: Janzen, Zeldenrust, Damen, Naudts en Ormonde-Ottewill (allen geblesseerd).