16 februari 2021
Helmond Sport 2-1 Almere City FC
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verslaat titelkandidaat Almere City FC

Helmond Sport heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de KKD-competitie, in het SolarUnie Stadion werd het hoog geklasseerde Almere City FC met 2-1 verslagen. Het team van Wil Boessen kwam met name in de eerste helft uitstekend voor de dag, de periode van zeventien dagen zonder competitieverplichtingen is Helmond Sport blijkbaar uitstekend bevallen.

Almere_Duijvestijn.jpg

De Helmondse trainer kwam in deze ‘tweede winterstop’ (die feitelijk langer duurde dan de officiële) niet tot andere gedachten wat zijn basis betrof, aan de aftrap om half vijf stonden de bekende namen. De meest recente aanwinst Aaron Bastiaans ontbrak nog in de wedstrijdselectie, de huurling van VVV-Venlo is weldegelijk speelgerechtigd (geen problemen met ‘vinkjes’ o.i.d.), maar kampt met een blessure.
Bastiaans is een optie op de rechtsbuiten positie, daar speelde vanmiddag (zoals te doen gebruikelijk) Arno Van Keilegom. De huurling van KV Mechelen was al na zes minuten spelen heel dicht bij de openingstreffer, zijn inzet met de binnenkant van de voet sprong echter via de binnenkant van de paal weer het veld in. Een minuut later kreeg een andere huurling van ‘Malinois’ een nog grotere kans, de inzet van Alec Van Hoorenbeeck miste echter richting en overtuiging. De derde opgelegde doelkans in het eerste kwart van de wedstrijd kwam op naam van Lance Duijvestijn, ook zijn inzet was echter te zwak om Almere-doelman Michael Woud te passeren.

Almere_VanGassel.jpg

Helmond Sport had in deze fase duidelijk het betere van het spel, maar beleefde achterin daarentegen toch een paar hachelijke momenten. De pas 17-jarige basisdebutant Stije Resink vond de prima keepende Stijn van Gassel op zijn weg, de Helmondse doelman had eveneens een geweldige redding in huis bij een inzet van dichtbij van spits Elias Sorensen.
Het werkelijk prima aanvalsspel van Helmond Sport kreeg zijn beloning na een fraaie combinatie opgezet door Karim Loukili en Dean van der Sluijs, wiens inzet via keeper Woud de voorbij de tweede paal staande Jelle Goselink bereikte. In werkelijkheid werd diens inzet vanuit een onmogelijke hoek door Damon Mirani in eigen doel werd geschoten, maar voor het verhaal is het natuurlijk mooier te vermelden dat de huurling van Almere City zélf tegen zijn eigen werkgever scoorde (28’ ;1-0).

Almere_Juich.jpg

Na een van Helmondse zijde zeer imponerende eerste helft, moest Helmond Sport na de hervatting zich wat meer toeleggen op het tegenhouden van de nummer drie van de ranglijst. Doelman Stijn van Gassel moest twee keer nadrukkelijk redding brengen, vooral bij een fraai genomen vrije trap van invaller Jorrit Smeets (ex-Fortuna Sittard). Een andere ‘winterstopaanwinst’ John Yeboah (ex-Willem II) was dicht bij de gelijkmaker toen hij zijn fraaie actie besloot met een schot op de paal. Het was echter Helmond Sport dat de voorsprong vergrootte, na een assist van de uitstekend spelende Boyd Reith rondde Lance Duijvestijn zeer overtuigend af (81’ ;2-0).

Almere_Joppen_Verheydt.jpg

Almere City trainer Ole Tobiasen lanceerde vervolgens een slotoffensief met de invallers Daniél Breedijk en de niet helemaal fitte Thomas Verheydt (clubtopscorer met twaalf treffers) samen in de spits. Laatstgenoemde wist met een kopbal uit een corner ook daadwerkelijk voor de aansluitingstreffer te zorgen (86’ ;2-1). Het bleek echter ‘too little too late’ voor de gasten die vandaag (pas) hun derde nederlaag leden van het seizoen.
Helmond Sport stijgt door deze zege naar de elfde plaats op de ranglijst. A.s. vrijdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, dan komt nummer zeven Roda JC naar het SolarUnie Stadion.

Almere_Reith.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken (54' Gaétan Bosiers), Maxime De Bie, Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom (90'+2 Juul Respen), Jelle Goselink (89' Jordy Thomassen), Karim Loukili.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Jeff Stans, Joël Roeffen, Kay van de Vorst, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Jessy Hendrikx, Aaron Bastiaans, Dani Theunissen en Ramon de Wilde (allen geblesseerd).