16 maart 2018
FC Emmen 0-0 Helmond Sport
De Oude Meerdijk

Helmond Sport houdt stand in Emmen

Helmond Sport is de vierde periode verdienstelijk begonnen, in een ijskoude Oude Meerdijk werd Emmen voor 2.850 toeschouwers vooral dankzij prima keeperswerk van Stijn van Gassel op 0-0 gehouden. Het team van Roy Hendriksen moest zich vooral beperken tot het tegenhouden van de sterkere thuisclub, maar had desondanks een enorme kans op een (gestolen) zege.

In exact dezelfde opstelling waarmee afgelopen maandag werd gewonnen van FC Den Bosch had Helmond Sport het vanaf het begin erg lastig tegen de Drenten. Doelman Van Gassel behoedde zijn team voor een vroege achterstand door gevaarlijke kopballen van Anco Jansen en Cas Peters onschadelijk te maken. 
Net voor rust kreeg Emmen nog drie enorme kansen, Van Gassel hield nog maar een kopbal van dichtbij tegen (nu van Veendorp) waarna Bourdouxhe de bal van de lijn haalde; Verkennis hield onbedoeld de bal binnen en bracht zodoende spits Bilate in stelling en even daarna kwam de technische Anco Jansen met een zaalvoetbalactie vrij voor Van Gassel.

De eerste kans voor Helmond Sport kwam pas een klein kwartier na de rust, uit een vrije trap van Hiwat kwam de mee opgekomen Stephen Warmolts bij toeval vrij voor doelman Telgenkamp. De verdediger miste, en ook in de rebound wist Braber niet het doel te vinden. In deze fase was er duidelijk meer sprake van evenwicht in deze tot dan toe eenzijdige wedstrijd, maar halverwege de tweede helft viel de grootste doelkans te noteren toen Alexander Bannink doelman Van Gassel al had gepasseerd (na een misverstand met Verkennis) maar alsnog naast schoot.
Naarmate het einde van de wedstrijd naderde kreeg Helmond Sport steeds meer ruimte in de Drentse achterhoede, Jeroen Verkennis had hiervan moeten profiteren toen hij in de laatste minuut van de officiële speeltijd alleen voor Telgenkamp verscheen, maar deze kans op een droomstart in de vierde periode werd niet benut.

Helmond Sport staat na dit gelijkspel op de zeventiende plaats van de Jupiler League, met nog acht wedstrijden te spelen is de achterstand op een (mogelijke) playoff-plaats acht punten. Volgende week vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen FC Oss op het programma.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Ron Janzen; Bram Zwanen (75' Steven Edwards), Grad Damen, Robert Braber (66' Furhgill Zeldenrust) ; Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Jason Bourdouxhe.
Op de bank en niet ingevallen: Arne Naudts, Maikel Verkoelen, Charlton Vicento, Wietse van Lankveld, Nick de Louw, Marijn van Heugten, Joris van Gerwen (keeper) en Jamie Watt (keeper).
Geel: Zwanen (69' ;vasthouden tegenstander).
Afwezig: De Braal (geschorst), Fecunda en Ormonde-Ottewill (allen geblesseerd).