16 april 2021
SC Cambuur 4-1 Helmond Sport
Cambuur stadion

Geflatteerde nederlaag Helmond Sport bij SC Cambuur

Helmond Sport is er vanavond niet in geslaagd om het promotiefeest van SC Cambuur uit te stellen. De 4-1 eindstand was overigens behoorlijk geflatteerd, het team van trainer Wil Boessen had lange tijd uitzicht op een resultaat tegen de aanstaande kampioen.

Voor de rust had Helmond Sport zelfs het betere van het spel, het percentage van 55% balbezit was veelzeggend. Afgezien van een kans voor KKD-topscorer Robert Mühren veroorzaakt door een verkeerde pass van doelman Stijn van Gassel, gaf Helmond Sport in de openingsfase niets weg. De Helmondse openingstreffer viel dus geeneens onverwachts, en dat deze werd ingeleid door een actie van Karim Loukili evenmin. Diens voorzet werd door Lance Duijvestijn op doel geschoten, na een halve redding van Cambuur-doelman Sonny Stevens kon Jelle Goselink van dichtbij de bal in het net deponeren (25’ ;0-1).

Cambuur_juich2.jpg

Juichende Helmonders na de openingstreffer

De Friese gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten, al zat hier wel een ‘luchtje’ aan. Deze geur werd niet veroorzaakt door het talloze vuurwerk dat rondom het stadion werd afgestoken, maar door een mogelijke buitenspelsituatie. Robert Mühren werd evenwel niet teruggefloten door scheidsrechter Van der Laan, waarna hij met zijn derde(!) poging doelman Van Gassel wist te passeren (29’ ;1-1).
Aan het spelbeeld veranderde niets, Helmond Sport bleef moeiteloos overeind. Vijf minuten voor rust had Arno Van Keilegom de keuze om Boyd Reith alleen voor het Friese doel te zetten, maar de huurling van KV Mechelen ging voor eigen succes. Helmond Sport kreeg voor rust zelfs nog een tweede tegengoal te verwerken, bij toeval kwam de bal voor de voeten van Issa Kallon die vanaf tien meter Van Gassel kansloos liet (45’ ;2-1).

Cambuur_Loukili2.jpg

Karim Loukili had de 2-2 op de voet

Net na de rust kwam Helmond Sport goed weg toen Ragnar Oratmangoen tot twee keer toe van heel dichtbij Van Gassel onder vuur nam, maar de kans die Loukili twee minuten later kreeg was nog groter. Vanaf zes meter kon hij ongehinderd de hoek uitkiezen, maar produceerde daarentegen een onbesuisd hard schot dat over ging. Dat zou het laatste moment zijn dat Helmond Sport nog in de wedstrijd kon terugkeren. Toen Reith de doorgebroken Issa Kallon in het strafschopgebied had neergelegd, en Robert Mühren vervolgens vanaf elf meter zijn 34e treffer optekende (51’ ;3-1), was het pleit beslecht.

Cambuur_Muhren3_1.jpg

Vier Helmonders zien van dichtbij hoe Robert Mühren de strafschop benut

Terwijl de mensenmenigte op het Cambuurplein al proporties aannam die we alleen uit het pre-Corona tijdperk kennen, kabbelde de wedstrijd binnen het stadion rustig naar het einde. Lance Duijvestijn en Guus Joppen lieten nog de kans op de tweede Helmondse treffer liggen, Alec Van Hoorenbeeck zorgde met een eigen goal voor de honderdste competitietreffer van Cambuur (70’ ;4-1).
Met nog vier wedstrijden te spelen staat Helmond Sport op twaalfde plaats op de ranglijst. A.s. vrijdag wacht de derby tegen FC Eindhoven. 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Maxime De Bie, Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (78' Jordy Thomassen), Karim Loukili (71' Aaron Bastiaans).
Geel: Reith (50' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Jessy Hendrikx, Juul Respen, Jeff Stans, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Gaétan Bosiers, Joël Roeffen, Kay van de Vorst en Dani Theunissen (allen geblesseerd).