16 juli 2022
Helmond Sport 1-1 Go Ahead Eagles
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport doet niet onder voor Go Ahead Eagles

Helmond Sport heeft een prima resultaat behaald in de oefenwedstrijd op de Open Dag. Voor een kleine duizend toeschouwers in het GS Staalwerken Stadion werd eredivisionist Go Ahead Eagles op 1-1 gehouden.

Het team van trainer Sven Swinnen trad in bijna exact dezelfde formatie aan als in de oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht afgelopen dinsdag. Alleen op de linksback positie was er een mutatie, deze werd nu door Bryan van Hove ingevuld. Laatstgenoemde tekende al na vier minuten spelen voor de eerste Helmondse doelkans, zijn inzet na goed opkomen over de linkerflank werd echter gekeerd door Jeffrey de Lange.

GAE_duel.jpg

Deze keeper van GAE was één van de maar liefst zeven aanwinsten waarmee de ook al nieuwe trainer René Hake aantrad. De overige zes waren Bobby Adekanye (afkomstig van Lazio Roma), Jamal Amofa (ADO Den Haag), Enric Llansana (Jong Ajax), Rashaan Fernandes (Telstar), José Fontán (gehuurd van Celta de Vigo uit de Spaanse Primera Division) en Finn Stokkers (RKC Waalwijk).
Aan laatstgenoemde spits raakte Helmond Sport-aanvoerder Robin van der Meer de bal kwijt in eigen strafschopgebied, wat de aanleiding vormde voor de openingstreffer van de Zweedse spits Isac Lidberg (19’ ;0-1).

GAE_drinkpauze.jpg

Kansen waren er, voor beide kanten, in het restant van een toch wat rommelige eerste helft nauwelijks. Doelman Havekotte kon zich alleen nog onderscheiden door een goed genomen vrije trap van Philippe Rommens onschadelijk te maken. Aan de andere kant kwam spits Martijn Kaars nog tot een (te zacht) schot na aangeven van Jellert Van Landschoot.

Na een gezapig eerste kwartier na rust, brachten een tweetal wissels wat meer leven in de Helmondse brouwerij. De op twee na laatste aanwinst Peter van Ooijen (die dateert alweer van eergisteren…)  kwam in het veld, evenals Wassim Essanoussi. Laatstgenoemde stond nog maar vier minuten binnen de lijnen toen hij Helmond Sport langszij schoot. De geboren Helmonder rondde een voorzet van links van Jellert Van Landschoot onberispelijk af (67’ ;1-1).

GAE_Essanoussi2.jpg

Wassim Essanoussi juicht na zijn gelijkmaker

Daarna bleef de wedstrijd in evenwicht, al probeerde de laat ingevallen Eros Maddy er met zijn ‘turbo’ nog wel wat ‘schwung’ in te brengen. Met Maddy kreeg het talrijke Helmondse publiek in totaal negen aanwinsten te zien, en dat aantal zal nog verder gaan stijgen.

GAE_maddy.jpg

Eros Maddy viel in als linksbuiten.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Jarno Lion (62’ Peter van Ooijen), Elmo Lieftink (46’ David Mistrafović); Arno Van Keilegom (62’ Wassim Essanoussi), Jelle Goselink (75’ Marcus Scholten), Jellert Van Landschoot (75’ Eros Maddy); Martijn Kaars (46’ Gaétan Bosiers).
Op de bank en niet ingevallen: Gabriël Culhaci, Dylan van Diepen, Sander Vereijken en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.